"Ghetto Games" pasākumi Grīziņkalnā jūnijā notiks (1)

TVNET/LETA
"Ghetto Games" (Grīziņkalns)
"Ghetto Games" (Grīziņkalns) Foto: Publicitātes foto

Panākta vienošanās starp biedrību "Streetbasket" un Grīziņkalna apkaimes biedrību par "Ghetto Games" pasākumu rīkošanu Grīziņkalnā, informēja Rīgas domes ārējās komunikācijas nodaļa.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) norāda, ka panākts pagaidu risinājums, ka līdz 29.jūnijam "Ghetto Games" pasākumi Grīziņkalnā varēs norisināties atbilstoši Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likumam.

Papildu nosacījums, ka līdz plkst.22 "Ghetto Games" varēs izmantot apskaņošanas iekārtas, bet pēc tam līdz plkst.23 drīkstēs izmantot tikai mikrofonus dalībnieku apziņošanai.

Jau līdz tam Rīgas dome bija vienojusies ar "Ghetto Games" pasākumu rīkotājiem, ka šajā sezonā pasākumiem ir jābeidzas līdz plkst.23, kā arī jāsamazina skaņas radītais trokšņu līmenis, atbilstoši līguma nosacījumiem, kam biedrība bija piekritusi.

"Lai arī pilnīga vienprātība nav panākta, "Ghetto Games" ieplānotie pasākumi norisināsies. Šobrīd šis ir juridiski taisnīgs risinājums līdz 29.jūnijam, un tad pašvaldības pārstāvji tiksies ar abām pusēm atkārtoti, lai saprastu, vai šāds risinājums ir bijis pieņemams," skaidro Ratnieks.

Viņš pauda cerību, ka iesaistītās puses bērnus un jauniešus izvirzīs par prioritāti un ļaus tiem aktīvi darboties Grīziņkalnā.

"Šobrīd ir radusies tradīcijām spēcīga bērnu un jauniešu kustība, kas iedzīvina alternatīvu dzīvesveidu - bez alkohola, cigaretēm un citām atkarību raisošām vielām, to vietā izvēloties sportu, mūziku, modernās improvizācijas un talantu attīstīšanu, kas ir labāk nekā saskarties ar daudz lielākām sociālām problēmām un jauniešu atkarībām," norāda Ratnieks.

Viņaprāt, šosezon "Ghetto Games" ieplānotajiem pasākumiem bērniem un jauniešiem jānotiek Grīziņkalnā, kā bija paredzēts, jo to organizēšanā ir ieguldīts liels darbs no jauniešu puses, tiem pilnvērtīgi gatavojoties, taču jāievēro konkrēti noteikumi.

Savukārt pārcelšana uz jaunu vietu prasot finansiālu ieguldījumu.

Kā ziņots, Administratīvā tiesa noraidījusi biedrības "Streetbasket" pagaidu aizsardzības lūgumu atjaunot Rīgas domes lēmumu par daļu Grīziņkalna parka nodošanu bezatlīdzības lietošanā jauniešu sacensību "Ghetto Games" rīkošanai, aģentūrai LETA apliecināja tiesā.

Grīziņkalna apkaimes biedrība Administratīvā rajona tiesā iepriekš apstrīdējusi Rīgas domes lēmumu par Grīziņkalna parka daļas nodošanu bezatlīdzības lietošanā "Ghetto Games" pasākumu rīkošanai.

Tiesā aģentūru LETA informē, ka tiesa pieņēmusi lēmumu par pagaidu noregulējumu, kurā tiesa ir saskatījusi juridiskus šķēršļus par teritorijas Grīziņkalnā nodošanu "Streetbasket", bet pašu lietu pēc būtības skatīs vēlāk. Pašlaik gan izskatīšanas datums nav nozīmēts.

Procesa dalībnieki 12.jūnija tiesas lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā 14 dienu laikā no lēmuma sastādīšanas dienas, iesniedzot blakus sūdzību.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu