FOTO Rīgā aiztur skinhedu grupu, kas upurim lika slavināt Krievijas tautu (9)

TVNET/LETA

Valsts policija Rīgā aizturējusi skinkedu subkultūras pārstāvjus par laupīšanu un naida izraisīšanu, informēja Valsts policija.

15. jūnijā policija sāka kriminālprocesu par Rīgas centrā paveiktu laupīšanu un naida izraisīšanu. Divi jaunieši, dzimuši 2002. gadā un 2008. gadā, aplaupīja kādu 2007. gadā dzimušu jaunieti. Laupīšanas rezultātā atņemts mobilais tālrunis, bezvadu austiņas, 30 eiro, kā arī no jaunieša apģērba norauts Latvijas karogs.

Abi skinhedu subkultūras pārstāvji aplaupītajam jaunietim likuši runāt krievu valodā un slavināt Krievijas tautu. Visu notiekošo, izmantojot mobilo tālruni, filmēja viena no personām.

Tajā pašā dienā policija sadarbībā ar Valsts drošības dienesta amatpersonām aizturēja abus jauniešus.

Jaunieši atzīti par aizdomās turētām personām, kā arī dzīvesvietas kratīšanas laikā pie 2002. gadā dzimušā jaunieša atrasts nelikumīgi glabāts šaujamierocis, narkotiskās vielas un atribūtika, kas attiecināma uz skinhedu subkultūru.

Par notikušo sākts kriminālprocess par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par darbību, kas vērsta uz nacionālā vai etniskā naida izraisīšanu.

Abi jaunieši iepriekš nav sodīti.

2008. gadā dzimušajam jaunietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, taču 2002. gadā dzimušajam jaunietim piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Visas nolaupītās mantas atsavinātas no aizdomās turētajām personām.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu