Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Tronī jauns karalis: "Nvidia" kļuvusi par pasaulē dārgāko kompāniju (4)

Foto: Reuters / Scanpix

Mikroshēmu ražotājs “Nvidia” ir kļuvis par pasaulē dārgāko uzņēmumu, apsteidzot citu tehnoloģiju gigantu “Microsoft”, vēsta aģentūra “Bloomberg”.

Otrdien, 18. jūnijā, “Nvidia” akciju vērtība pieauga par 3,4%, un to kopējā vērtība sasniedza 3,3 triljonus dolāru, apsteidzot kā “Microsoft”, tā “Apple”. Uzņēmuma akcijas visu mēnesi cīnījās par pirmo pozīciju, un “Nvidia” izdevās apsteigt savus konkurentus.

“Nvidia” ir galvenais labuma guvējs no mākslīgā intelekta tehnoloģiju izstrādes, jo uzņēmums dominē tirgū, pateicoties savām pieprasītajām mikroshēmām, kas palīdz datu apstrādes centriem izpildīt ļoti sarežģītus skaitļošanas uzdevumus, kas nepieciešami mākslīgā intelekta lietotnēm.

Uzņēmums ir viens no nedaudzajiem, kas ir spējis ievērojami kāpināt savus ieņēmumus, pateicoties mākslīgā intelekta tehnoloģijām. 2024. gada laikā “Nvidia” akciju vērtība ir pieaugusi par 160%, kas tirgus vērtībai ļāvis pievienot vairāk nekā divus triljonus dolāru.

Jau jūnija sākumā “Nvidia” akcijas pieauga līdz rekordlielam rādītājam, bet uzņēmuma tirgus vērtība pārsniedza trīs triljonus dolāru. Tādējādi “Nvidia” apsteidza “Apple”, tobrīd kļūstot par otro dārgāko kompāniju pasaulē.

Svarīgākais
Uz augšu