Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Apcietināti skinhedi, kas Vērmanes dārzā piespieda jaunieti kameras priekšā slavināt Hitleru (2)

Foto: Valsts policija

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde trešdien rosinājusi Rīgas Austrumu prokuratūru apsūdzēt divus skinhedu subkultūru pārstāvjus par vardarbīgu uzbrukumu citam jaunietim un tādām darbībām, kas vērstas uz nacistiskās Vācijas genocīda slavināšanu, informēja policija.

Abiem aizdomās turētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Jau ziņots, ka divi skinhedu subkultūras pārstāvji šopavasar Rīgā, Vērmanes dārzā, nodarīja miesas bojājumus 2002.gadā dzimušam jaunietim. Turklāt, pielietojot vardarbību, viņi lika cietušajam publiski slavināt nacistiskās Vācijas diktatoru Ādolfu Hitleru, proti, veikt nacistu sveicienu ar paceltu roku, sakot: "Lai slava Ādolfam Hitleram!" Šīs darbības tika nofilmētas ar mobilo telefonu un video materiāls publicēts saziņas vietnes "Telegram" grupā.

Valsts policija sadarbībā ar Valsts drošības dienestu abus aizdomās turētos, kuri dzimuši 2005. un 2007.gadā, 20.aprīlī aizturēja un veica kratīšanas viņu dzīvesvietās. Kopš tā laika viņi atrodas apcietinājumā.

Abi aizdomās turētie ir skinhedu pārstāvji, un viņi atbalsta nacionālsociālistisko ideoloģiju, kas ir viens no skinhedu subkultūras virzieniem. Skinhedu īpašais kults veidojas ap Hitlera personību un dažiem citiem nacionālsociālistiskās kustības līderiem.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu