Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Rinkēvičs par augsto amatu: Nevajag zaudēt saķeri ar zemi un "saiet prezidentā"

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikšanās laikā ar Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu Latvijas delegācijas dalībniekiem Rīgas pilī.
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikšanās laikā ar Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu Latvijas delegācijas dalībniekiem Rīgas pilī. Foto: Edijs Pālens/

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs intervijā Latvijas Televīzijai atklāja, ka viņš ik pa laikam sev atgādinot – šis laiks, prezidentūra, – ir pārejošs. "Nevajag zaudēt saķeri ar zemi un saiet prezidentā," tā Rinkēvičs. 

Runājot par Krievijas iebrukumu Ukrainā, Rinkēvičs pauda, ka šobrīd rietumu pasaulē nav īstas vienprātības par to, ar ko ir jābeidzas karam. Taču viņš atzina, ka "Krievijā valdošais mikslis starp impēriskām, reliģiskām idejām ir apdraudējums pasaulei pat tad, ja Krievija aizietu no Ukrainas". 

Tāpat Rinkēviča ieskatā atsevišķu valstu bailes no tā, ka situācija ar Krieviju var eskalēties, ir nepamatotas. Prezidents arī atzina, ka pirms diviem gadiem bijis daudz optimistiskāks attiecībā uz to, ka sankcijas pret Krieviju strādās.

Jautāts pēc vērtējuma par pašreizējo Aizsardzības ministrijas darbu, Rinkēvičs lakoniski noteica: "Jādara labāk."

Jau vēstīts, ka premjere Evika Siliņa šorīt pēc tikšanās ar prezidentu pieļāva ministrijas reorganizāciju.

Rinkēvičs arī sola viest skaidrību par nākamo Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieri, turklāt ir 10 potenciālie kandidāti šim amatam. 

Pirms kandidāta piedāvāšanas Saeimai Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs plāno tikties ar diviem vai trim kandidātiem uz NBS komandiera amatu. Viņš nenoliedz, ka viens no šiem kandidātiem varētu būt Georgs Kerlins.

Visu interviju ar prezidentu skaties Latvijas Televīzijā!

 
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu