Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Konferencē spriež par banku sektora konkurenci

Foto: Publicitātes foto

Ekonomistu apvienība 20. jūnijā rīkoja konferenci par banku sektora konkurētspēju. Konferences tiešraidi varēja vērot TVNET.

Konference notika no plkst. 10 līdz 14.30 Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā, Raiņa bulvārī 19.

Konferencē tika prezentēts apvienības un LU veiktais pētījums par banku sektora transformācijas Eiropas Savienībā un Ziemeļeiropā ietekmi uz konkurenci Baltijas valstīs un Latvijas banku sektora situāciju.

Pētījums iedziļinās banku sektora attīstībā, tā galvenajos izaicinājumos, transformācijas procesos un novērtē konkurences intensitāti. Tajā ar ekspertu palīdzību novērtētas potenciālās konkurences veicināšanas iespējas banku sektorā Latvijā, kas varētu nākt par labu mājsaimniecībām un uzņēmējiem.

Konferences ievadā Eiropas Parlamenta viceprezidents Roberts Zīle (NA) runāja par jaunā Eiropas Savienības politiskā cikla uzdevumiem vienotā tirgus un globālās konkurētspējas kontekstā ar galveno akcentu uz publiskajām un privātajām finansēm, bet LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte dekāns Jānis Priede iepazīstināja ar minēto pētījumu par pārmaiņām un situāciju banku sektorā.

Otrajā konferences daļā notika divas paneļdiskusijas, kurās banku sektora pārstāvji, uzņēmēji un politikas veidotāji sprieda par kreditēšanas iespējām, izaicinājumiem un banku sektora ilgtspēju.

Diskusijās piedalījās "Signet Bank" valdes priekšsēdētājs Roberts Idelsons, "Indexo bankas" valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis, "Luminor Bank" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis, "SEB bankas" mazo un vidējo uzņēmumu segmenta vadītājs Ģirts Priede, "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš, Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) prezidents un SIA "Karavela" valdes loceklis un līdzīpašnieks Andris Bite, Zīle, Priede un citi. Diskusijas vadīs Ekonomistu apvienības valdes loceklis Māris Avotiņš.

Svarīgākais
Uz augšu