2022. gada 25. februārī pieci profesionāli nirēji strādāja netālu no Trinidādas un Tobāgo arhipelāgu valsts krastiem uzņēmuma “Paria Fuel Trading Company” uzdevumā, lai salabotu “U” formas naftas cauruli. Darbs norisinājās tā saucamajā niršanas zvanā, kur valda noteikts spiediens un skābekļa daudzums, lai nirēji varētu strādāt zem ūdens, tomēr relatīvā sausumā. Darbojoties ap caurules galu, pēkšņi notika kļūme un visi pieci nirēji ar milzīgu spēku tika iesūkti 75 centimetru diametra caurulē. Pilnīgā tumsā un šaurībā četriem no viņiem tur nācās pavadīt vairākas dienas, jo uzņēmums atteicās sūtīt viņiem pakaļ glābējus. Beigu beigās izdzīvoja tikai viens.

Vairāk nekā pirms diviem gadiem pieci profesionāli nirēji – Kristofers Būdrams, Fizals Kurbāms, Riši Nagasārs, Kazims Ali un Jusufs Henrijs – gatavojās doties labot “U” formas naftas cauruļvadu, kurš atradās zem ūdens.

Vienīgais traģēdijā izdzīvojušais, Kristofers (Kriss) Būdrams vēlāk atcerējās, kā iekāpis baržā, sasniedzis vajadzīgo vietu un ieniris ūdenī kopā ar pārējiem biedriem, lai dotos uz hiperbāro kameru jeb niršanas zvanu, kur nirēji varēja strādāt sausumā un drošībā.