Krievija varētu jau šodien pārtraukt karu Ukrainā, atkāpjoties no Ukrainas teritorijas. Taču tā vietā Krievija izvirza neizpildāmus nosacījumus, tikai imitējot gatavību sarunām, secina ASV Nacionālās drošības padomes Eiropas nodaļas vecākais direktors, vēstnieks Maikls Kārpenters. Brīfingā eiropiešu žurnālistiem viņš arī atklāj ASV rīcībā esošās aplēses par to, cik lieli ir Krievijas zaudējumi karā.

Kārpenters norādīja, ka ASV aiz slēgtām durvīm neved sarunas ar Krieviju par kara izbeigšanu, jo Krievijai nav nopietnu nolūku.

"Prezidents Putins vien pirms dažām dienām teica runu, kurā izklāstīja savus priekšnosacījumus sarunām ar Ukrainu, tostarp arī, ka Ukrainai jāatdod gandrīz 20% savas teritorijas, kas pašlaik atrodas Krievijas okupācijā, kā arī vēl 3-4% Ukrainas teritorijas, ko Krievija ir iekārojusi. Un bez tā visa viņš vēl pieprasīja, lai Ukraina atsakās no jebkādas tālākas integrācijas ar NATO," uzskaita Kārpenters.

"Tas nav nopietns sarunu piedāvājums, lai panāktu taisnīgu un ilgstošu mieru. Tā ir prasība kapitulēt. Tā ir prasība padoties.