Kad eksāmeni noved līdz depresijai. Klīnika ASV ar īpašu specializāciju

TVNET
Foto: Shutterstock

Stāsts par vienīgo stacionāru ASV, kas specializējas koledžu un universitāšu studentu garīgās veselības problēmu risināšanā.

“Katrs desmitais jaunietis ASV cieš no nopietnas garīgas slimības. Izmantojot unikālu iespēju, dokumentālajā seriālā “One South: Portrait of a Psych Unit”, parādīts šo jauniešu ārstēšanas process un sniegts ieskats, ar kādām psihiskām kaitēm mūsdienās jāsastopas jauniešiem, kā arī atklāts, kā mēs varam viņiem palīdzēt,” vēstīts LMT Viedtelevīzijā skatāmā dokumentālā seriāla preses relīzē.

VIDEO: SERIĀLA KACEKLIS

Divas sērijas garajā dokumentālajā seriālā aplūkota stacionārā psihiatriskā nodaļa Kvīnsā, Ņujorkā, kas specializējas tieši jauniešu ārstēšanā. Īpaša uzmanība pievērsta programmai, kas strādā ciešā sasaistē ar 93 Ņujorkas koledžām un universitātēm, palīdzot profesionāļiem tikt skaidrībā, kā un kas ietekmē studentu garīgo veselību.

Seriāls arī ļauj ieskatīties aiz vienīgā stacionāra ASV durvīm, kas specializējas tieši studentu ārstēšanā. Skatītājs var sekot līdzi šiem studentiem un vērot, kā viņi cīnās ar katrs savām garīgajām problēmām, to skaitā depresiju, trauksmi un personības traucējumiem. Turklāt seriālā parādīta ne tikai pacientu, bet arī psihiatru, psihologu, māsiņu, sabiedrisko darbinieku un citu profesionāļu dzīve, strādājot ar nelaimē nonākušajiem.

“Realitāte ir tāda, ka mums ir daži pacienti, kas jau ir pilnībā padevušies. Kad viņi ierodas, viņi par to ir pārliecināti. Viņi vēlas mirt. Mērķis šeit ir atrast iemeslus, kāpēc dzīvot. Kā atrast visu šo sāpju jēgu?” seriāla kaceklī saka mediķi.

Gadījumi ir dažādi. Lūk, jauna sieviete, kura sirgst no mokošas trauksmes akadēmiskā spiediena dēļ; vai jauns puisis, kurš cīnās ar depresiju; vai studente, kuru nomoka domas par pašnāvību. Šiem cilvēkiem ir nepieciešama efektīva un steidzama palīdzība. To sniedz unikālā klīnika.

“Cilvēku stāsti ir tie, kas pievērš uzmanību problēmām un pārmaiņām. Pateicoties šo jauniešu drosmei un klīnikas darbinieku pašaizliedzībai, mēs varam nojaust to smago darbu, pašaizliedzību un aizrautību, kas vajadzīgs, lai šiem jauniešiem varētu palīdzēt, kā arī atklāt to, cik daudz darba vēl vajadzīgs, lai šajā valstī cīnītos ar garīgās veselības problēmām,” teica klīnikas vadītājs Ramons Soto.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu