"Meistars bija šokā. Teica, ka ko tādu redz pirmo reizi." Rīgas centra iedzīvotājai pēc "Rīgas ūdens" veiktajiem cauruļvadu skalošanas darbiem pirms Jāņu brīvdienām nācies šķirties no prāvas summas, lai saremontētu nogulšņu sabojātās santehnikas iekārtas. TVNET+ skaidro, kā tas varēja notikt un kas jāņem vērā, lai šādas situācijas nepiedzīvotu citi.

"Rīgas ūdens" par plānotajiem darbiem iedzīvotājus brīdina laicīgi arī ar apsaimniekotāju starpniecību. Samantas (vārds mainīts) māja Miera ielā nebija izņēmums. Par to, ka ūdens piegāde saistībā ar skalošanas darbiem tiks atslēgta no 17. jūnija plkst. 20.00 līdz 18. jūnija 8.00, apsaimniekotājs bija brīdinājis jau nedēļu iepriekš. Bet par to, ka ar ūdens atslēgšanu uz padsmit stundām stāsts varētu nebeigties vai, pareizāk sakot, tikai sākties, nav bijis ne mazāko aizdomu.

Pienācis 18. jūnija rīts. Todien pirmo reizi Samanta atvērusi ūdens krānu ap 10.00 no rīta un nobrīnījusies, cik ūdens ir "ellišķīgi netīrs". Pati smejas, ka tāpēc kafijas vārīšanai nācies izmantot iepriekš pirktā minerālūdens paliekas. Savukārt pēc tam dienas laikā ik pa laikam atvērusi ūdenskrānu, lai novērtētu, vai ūdens ir tīrs. Kad vēlā pēcpusdienā dienā šķitis, ka beidzot ūdens vairs nav brūns, iedarbinājusi veļasmašīnu...