Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Foto Vētras pamatīgi izpostītās mājsaimniecības Daugavpilī var pretendēt uz pabalstu līdz 3000 eiro

Foto: Ivars Soikāns/LETA

Daugavpils mājsaimniecības, kurām trešdienas negaiss radīja nopietnu kaitējumu, var pieteikties palīdzības saņemšanai, pamatojot nodarītos zaudējumus un krīzes situācijas esamību ar attiecīgiem dokumentiem, informēja pilsētas Sociālajā dienestā.

Pabalstu var saņemt tikai personas, kuras savu dzīvesvietu deklarējušas Daugavpils administratīvajā teritorijā. Viena mājsaimniecība var saņemt atbalstu līdz 3000 eiro.

Lai saņemtu pabalstu krīzes situācijā ārēju notikumu radītu seku novēršanai un pamatvajadzību nodrošināšanai katastrofu vai stihiskas nelaimes gadījumos, jāiesniedz iesniegums, kā arī dokumenti, kas apliecina krīzes situācijas esamību un zaudējumu apmēru - namu apsaimniekotāja, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, apdrošināšanas kompānijas vai citu dienestu izsniegts apsekošanas akts, kā arī tāme ar provizoriskajām zaudējumu novēršanas izmaksām vai čeki un kvītis, ja persona pati veic krīzes situācijā radušos zaudējumu likvidēšanu.

Sociālais dienests izvērtē tiesības saņemt atlīdzību no apdrošinātāja, savukārt transportlīdzekļu esamība nav personu pamatvajadzība, līdz ar to transportlīdzekļiem radītie bojājumi netiek segti.

"Pabalsts krīzes situācijā ir reāla pašvaldības palīdzība Daugavpils iedzīvotājiem grūtajā brīdī, bet tā jāsniedz tieši tiem, kam ir patiesi nepieciešama. Ja jūsu mājsaimniecībām stihija nodarījusi nopietnus postījumus, vērsieties Sociālajā dienestā. Katrs iesniegums tiks izskatīts individuāli, un, ja pienāksies palīdzība, tad tā tiks sniegta," sola Daugavpils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksejs Vasiļjevs (LKS).

Foto: Spēcīgā vētra nodarījusi smagus postījumus Daugavpilī

Jau ziņots, ka trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests Daugavpilī saņēma 19 izsaukumus uz spēcīgā vēja radīto postījumu likvidēšanas darbiem.

Lielākoties koki nokrituši uz ceļa braucamās daļas.

Raipoles un Līksnas ielā koki bija nokrituši uz automašīnas. Vairāki izsaukumi saņemti uz Vaļņu ielas rajonu, kur ziņots par vairākiem nokritušiem kokiem.

Daugavpils Komunālās saimniecības pārvalde informēja, ka negaisa rezultātā daudzviet Daugavpilī sagāzti koki, tajā skaitā uz ceļiem, kā rezultātā traucēta transporta kustība.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu