Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

LTV: Agnesi Loginu atkāpties no amata mudinājusi “Progresīvo” valde (1)

Agnese Logina.
Agnese Logina. Foto: Paula Čurkste/LETA

Iepriekšējā kultūras ministre Agnese Logina, kas no amata atkāpās pagājušo pirmdien, to izdarījusi pēc partijas valdes aicinājuma, nevis pēc pašas vēlēšanās. Uz jautājumu, vai viņas lēmumu nav ietekmējis partijas viedoklis, Logina rakstiski LTV atbildējusi: “Iesniedzot savu demisijas iesniegumu Ministru prezidentei, paskaidroju to ar personīgiem iemesliem, un tas joprojām ir spēkā.”

To, ka Loginu atkāpties mudinājusi “Progresīvo” valde, LTV uzzinājusi no neoficiāliem avotiem, taču savā rakstiskajā atbildē viņa to tieši neapstiprina, taču arī kategoriski nenoliedz.

Saeimā ministres amatā apstiprinātā agrākā Kultūras ministrijas (KM) parlamentārā sekretāre Agnese Lāce ministra pienākumus sāk pildīt no šodienas. Viņas birojā lielākā daļa cilvēku saglabās amatu no iepriekšējās ministres, vēsta LTV “Panorāma”.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien kultūras ministres amatā apstiprināja līdzšinējo KM parlamentāro sekretāri Agnesi Lāci. Viņu amatam piedāvāja “Progresīvie” pēc tam, kad kultūras ministre Logina nolēma personīgu iemeslu dēļ atkāpties no amata. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) nolēma Lāci virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Par Lāci nobalsoja 52 deputāti, pret bija 27, bet neviens deputāts neatturējās. Par balsoja “Progresīvo”, Zaļo un zemnieku savienības un “Jaunās vienotības” frakcijas deputāti. Vēl Lāci atbalstīja pie frakcijām nepiederoši deputāti Oļegs Burovs (GKR), Igors Rajevs un Andrejs Ceļapīters.

Pret Lāces kandidatūru balsoja Nacionālās apvienības un “Apvienotā saraksta” frakciju deputāti. Balsojumā nepiedalījās “Latvija pirmajā vietā” un “Stabilitātei” frakcijas, kā arī nupat “Progresīvo” frakciju pametušais deputāts Edgars Zelderis.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu