Šodienas redaktors:
Artūrs Guds

Video Bērnu slimnīcā satraukums: liela daļa nezina, ko ir lietojuši. Tirgū nonācis kaut kas ļoti bīstams (12)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Bērnu slimnīcā valda liels satraukums. Šajās dienās ļoti smagā stāvoklī pie viņiem atvesti vairāki bērni, kuri pārdozējuši narkotikas. Pēdējos mēnešos bērni un jaunieši sākuši lietot nezināmu narkotisko un psihotropo vielu, kas izraisa elpošanas apstāšanos un apdraud dzīvību.

Kopš gada sākuma uz Bērnu slimnīcu atvesti 29 bērni vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri bija pārdozējuši narkotiskās vielas. Jūnijā vien tie bija deviņi jaunieši. Visi atradās ļoti smagā stāvoklī. Viens no viņiem trešdien palaists mājās, bet ceturtdienas rītā atkal atvests atpakaļ.

BKUS virsārste Renāte Snipe norāda:

“Liela daļa nezina, ko ir lietojuši, bet dzīvības draudi lieli, tāpēc vēršamies pie jauniešiem, viņu vecākiem: šobrīd tirgū ir nonācis kaut kas bīstams. Par to informējām arī policiju.”

“Uztraucamies par šo bērnu lielo skaitu. Un par to, ja viņus neizdodas atrast laikus, viņi var aiziet bojā. Viņiem ir smagi smadzeņu bojājumi, un līdz dzīves beigām, piedodiet, bet ir kopjami dārzeņi,” saka Renāte Snipe.

Liela daļa pacientu, kuri pēdējās dienās atvesti uz slimnīcu, ir no Jūrmalas bērnunama “Sprīdītis”. Tā paša, kura bērni janvārī bija iesaistīti konfliktā, kas beidzās ar vienaudža noduršanu.

Slimnīcas personāls sliecas domāt, ka avots, no kura bērni iegūst šo vielu, varētu būt viens un tas pats. Bērnu slimnīca uzrunājusi visas atbildīgās iestādes ar aicinājumu risināt ne tikai izveidojušos situāciju, bet arī darīt visu iespējamo, lai mūsu bērni narkotirgoņu rokās nenonāktu.

Vairāk skaties “TV3 Ziņu” sižetā

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu