Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Nolasīts spriedums par traģiskā negadījuma izraisīšanu Mangaļsalā, kur bojā gāja 12 gadus veca meitene (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pēc divu gadu ilgas lietas izmeklēšanas Rīgas pilsētas tiesa pasludinājusi spriedumu kādam vīrietim par traģiska negadījuma izraisīšanu Mangaļsalā, kura laikā dzīvību zaudēja 12 gadus veca meitene, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

2021. gada decembrī apvidus auto "Dodge Ram" autovadītājs 30 metrus garā sakabē ar piepūšamu kameru un ragaviņām Mangaļsalā nomaļā ceļā izklaides nolūkos ātri traucās pa sniegu. 

Piepūšamā kamera ar pasažieriem uz tās noslīdēja no ceļa un ietriecās kokā. Trīs cilvēki smagi cieta, bet kāda 12 gadus veca meitene no gūtajām traumām mira. 

"Man asaras tecēja, nošaut to puisi par to, ka tik nepārdomāti pieāķēja un brauca. Šausmas. Meitenīte, žēl taču. Tādas muļķības, pieāķēt pie mašīnas un braukāties. Visa dzīve bija priekšā. Žēl, bet ko tagad vairs padarīsi," tolaik teica kāds vietējais iedzīvotājs.

Šoferis jūnijā tiesā tika atzīts par vainīgu smaga ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanā. Sadaļā par notikuma vietas pamešanu tiesa nesaskatīja apsūdzētā vainu, kaut gan viņš esot mēģinājis slēpt negadījuma pēdas.

"Par personu atstāšanu bezpalīdzīgā stāvoklī vadītājs tika attaisnots. Galīgais sods par tiem Krimināllikuma pantiem, par kuriem persona tika notiesāta, ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz septiņiem gadiem. Brīvības atņemšanas sods nosacīts ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem," norāda daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors Māris Garjānis.

Prokurors bija pieprasījis apsūdzētajam piecu gadu reālu cietumsodu un autovadītāja tiesību atņemšanu uz septiņarpus gadiem.

Vairāk skaties TV3 raidījuma "Degpunktā" sižetā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu