Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Dizaineres Baibas Prindules radītās vāzes – sezonas "must have" mākslas mīļotājiem (3)

Latvijā pazīstamā vides dizainere Baiba Prindule-Rence sadarbībā ar mākslinieci un keramiķi Iritu Tīlani klajā laidušas 10 vāžu kolekciju “Runā vasara”.

Kolekcijas atklāšanas pasākums norisinājās 20. jūnijā B. Prindules-Rences konceptveikalā “SVINAM”, kur dizaina jomas pārstāvji un interesenti varēja iepazīties ar kopējās kolekcijas ekspozīciju un katras vāzes unikālo dizainu. Katra šīs kolekcijas vāze ir vienā eksemplārā un ar sertifikātu, kas apliecina mākslas darba autentiskumu. Vāžu cenas ir 200 līdz 400 eiro amplitūdā. Pasākuma laikā jau piecas no kolekcijā esošām vāzēm tika rezervētas. Rezervācija nozīmē to, ka vāze uzreiz netiek nodota īpašumā, lai kopējā ekspozīcija būtu pieejama apskatei interesentiem līdz jūlijam.

B. Prindule-Rence par sadarbību atklāj: "Mēs Latvijā bieži baidāmies dalīties ar idejām, bet pasaulē redzu, ka, liekot galvas un idejas kopā, veidojas jaunas un vērienīgākas lietas.

Šo praksi es vēlos ienest un turpināt mūsu dizaina telpā - uzrunāt Latvijas māksliniekus, kuru darbs mani iedvesmo, lai kopā radītu ko jaunu, unikālu un konkurētspējīgu pasaulē.

Šo savu pirmo sadarbību veidoju kopā ar mākslinieci Iritu Tīlani - alternatīvi domājošu keramiķi un radošu personību, kas pazīstama ar zīmolu BOTERRA un kura iedvesmo mani gan ar savu unikālo personību, gan radītajiem darbiem un idejām. Mūsu 10 oriģināldarbu kolekcija “Runā vasara” ir tapusi, domājot par šodienas tendencēm un dizaina virzību un apvienojot mūsu abu redzējumu, sajūtu un enerģiju."

Ekskluzīvo vāžu kolekciju skatiet galerijā!

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu