Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Noskaties "Latvijas Gada motociklā" pārsteidzoša uzvara

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Latvijas Gada motocikla" finālā šogad triumfēja modernā retro pārstāvis BMW R12 "NineT". Laureāti tika paziņoti 13. jūnijā tirdzniecības centrā "Mols". Lai gan šogad par favorītu tika uzskatīts itāliešu ceļojuma motocikls "Moto Guzzi Stelvio", par lielu pārsteigumu daudziem, Oļega Auzera izgatavoto godalgu saņēma BMW.

Ētera personība un žūrijas biedrs Valdis Melderis negaidīto rezultātu skaidro ar to, ka otrās un trešās vietas ieguvēji ir universāli motociklu modeļi, kamēr "NineT" ir atšķirīgs. Daudzu apjūsmotais "Moto Guzzi Stelvio" palika otrais, savukārt trešo vietu dalīja KTM SMT 890 un "Triumph Tiger 1200 Rally Explorer".

Lai gan Gada motocikla žūrija uzsver atšķirību no "Latvijas Gada auto" konkursa, kur dominē pragmatiski argumenti, šoreiz galarezultāts iznācis, kā saka, pēc punktiem. Katram no 19 žūrijas biedriem ir sava moto pieredze, kas ietekmē balsojumu.

Tautas balsojumā šogad izcēlās "Royal Enfield" ražojumi. Par Gada ielas motociklu tika atzīts "Honda CB650R" ar elektrisko sajūgu. Gada elektromotocikla tituls vienbalsīgi piešķirts "Energica Experia", bet arvien populārākajā nelielo motociklu klasē līdz 500 ccm triumfēja "Triumfs" - jaunais "Scrambler 400X".

Plašāk "TV Autoziņu" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu