Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Gads kopš Justīnes slepkavības: noteikta papildu tiesu medicīniskā ekspertīze

Justīnes Reinikovas meklēšana Rogovkā
Justīnes Reinikovas meklēšana Rogovkā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ir pagājis gads, kopš Dubuļu ciema apkaimē bez dzīvības pazīmēm tika atrasta mazā Justīne, vēsta Dienas ziņas.

Līdz šim notikušas vairākas tiesas sēdes, bet gala spriedums vēl nav zināms. Uz apsūdzēto sola sēž meitenītes tēvs un pamāte, bet Rogovkas ciema iedzīvotāji nepacietīgi gaida tiesas spriedumu un cer, ka tā pieņems taisnīgu lēmumu.

Reinikovu ģimenes māja stāv tukša, pagalms aizaudzis – vecāki jau gadu atrodas apcietinājumā.

Tikmēr Rogovkas ciema iedzīvotāji traģisko notikumu joprojām spilgti atceras – savstarpēji to pārrunā mazāk, taču pārdzīvojums joprojām ir liels.

Vietējie gan ļoti izvairīgi runā par notikušo, bet uzskata, ka apsūdzētajiem vecākiem piemērojams bargākais sods. Tāpat viņus satrauc, cik ilgs būs tiesas process.

"Viss tā kā ir noskaidrots, liecinieki, visi laikam ir bijuši. Viss taču ir zināms. Paši ir atzinušies, aizveduši, acīmredzot parādījuši policijai nogalināto Justīnīti. Ko vilcinās? Mēs gaidām, gaidām, kāds būs tiesas lēmums. Ko mēs vairāk runāsim par Justīni? Nav bērna vairs un viss," noteic vietējā iedzīvotāja.

"Iepriekšējā tiesas sēdē, 10. jūnijā, tika pabeigta liecinieku nopratināšana un noteikta papildu tiesu medicīniskā ekspertīze. Nākamajā sēdē tiesa pāries pie rakstveida pierādījumu pārbaudes un, ja netiks pieteikti papildu lūgumi, sniegs liecības apsūdzētie," pavēstīja Latgales rajona tiesas Rēzeknē priekšsēdētāja palīdze Vera Brituškina.

Nākamā tiesas sēde būs 5. augustā.

Vairāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu