Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Bezatbildīgs dzērājšoferis ar nomas auto izraisa avāriju un iekuļas 70 000 eiro lielos parādos

Automašīnas stāvvietā
Automašīnas stāvvietā Foto: Publicitātes foto

Reaģējot uz iepriekšējos gados policijas pieķerto dzērājšoferu skaitu un arī uz reibumā izraisīto negadījumu statistiku, savus ierobežojumus svētkos ieviesīs vairāki auto koplietošanas pakalpojumu sniedzēji, vēsta Panorāma.

Uzņēmumos norāda, ka risks ir pārāk augsts. Tāpēc daļa koplietošanas auto svētku naktīs nebūs pieejama. Ar ko jārēķinās, ja svētkos vēlēsieties braukt ar koplietošanas auto?

Piemēram, "CityBee" klienti nevarēs rezervēt automašīnas un sākt jaunus braucienus 22.jūnija un 23.jūnija naktīs no pusnakts līdz plkst.6, bet Jāņu naktī nomas transportlīdzekļi nebūs pieejami no 23.jūnija plkst.23 līdz 24.jūnija plkst.8.

Savukārt no 24.jūnija plkst.8 automašīnas būs pieejamas kā ierasts.

Arī "Bolt drive" koplietošanas auto noteiktās vietās nebūs pieejam, divas naktis pēc kārtas: "Līgo un Jāņu naktī no plkst. 23 līdz 7 (no sestdienas uz svētdienu un no svētdienas uz pirmdienu) tiks daļēji ierobežota piekļuve "Bolt Drive" automašīnām. Tās automašīnas, kas atradīsies publisko svētku pasākumu apkārtnē, konkrētajā laika posmā nebūs pieejamas nomai."

Lai gan "Carguru" pakalpojums darbosies svētku naktī, uzņēmums brīdina, ka neapdomīgs brauciens var rezultēties summā, kas vienāda ar dzīvokļa cenu. Jāatceras, ka dzērājšofera izraisītas avārijas gadījumā nedarbojas KASKO apdrošināšana.

Šādi tas notika ar vienu no klientiem, kas reibumā iznīcināja koplietošanas auto.

"Viņam vispirms bija jāsamaksā 30 000 eiro mums, jo auto vairs nebija remontējams. Tad vēl 30 000 eiro - valstij, un tad dažādi sodi. Beigās šis brauciens, ko varēja aizstāt ar taksi vai iešanu kājām, viņam izmaksāja ap 70 000 eiro," stāsta "Carguru" dibinātājs Vladimirs Reskājs.

Vairāk skaties sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu