Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Latvijā atkal pieņemas spēkā "spaisa" epidēmija - jaunākais hospitalizētais bērns ir 13 gadus veca meitene (1)

Foto: Ekrānšāviņš

Latvijā sāk atjaunoties tā sauktā “spaisa” epidēmija – ja agrāk šo bīstamo narkotiku tirgoja kioskos, tad tagad sūta no ārzemēm, vēsta TV3. 

Otrdienas vakarā vien tirdzniecības centra “Origo” apkārtnē glābti desmit pārdozējuši pusaudži, kuri, iespējams, lietojuši veselu narkotiku kokteili.

NMPD Brigāžu atbalsta vadības centra vadītāja vietniece Ilona Indriksone norāda: “Tā bija otrdiena, plkst.18.00 saņēmām vairākus zvanus, ka “Origo” apkārtnē ir bērni, kuri atrodas narkotisko vielu ietekmē. Beigās bija ap desmit bērnu. Diemžēl lielākā daļa jau bija kritiskā stāvoklī, jaunākajam bērnam bija 13 gadi, tā bija meitene.”

Kādas narkotikas jaunieši lietojuši, uz vietas netapa zināms. Bet ārsti novērojuši, ka jaunieši un pat bērni pēdējā laikā lieto arvien stiprākas narkotikas un visdažādākā veida, jaucot visu kopā.

Bērnu slimnīcā, kur otrdien pārdozējušie jaunieši nogādāti, skaidro, ka jaunieši sapīpējušies apstrādātu marihuānu. Policijā saka – kopš daudzās Eiropas valstīs, piemēram Čehijā, legalizēta marihuāna, to var nopirkt uz katra stūra, bet tā nav stipras iedarbības, tādēļ dīleri to apstrādā ar sintētiskām vielām vai piejauc “spaisu”, lai tā būtu stiprāka un pa pastu nosūta uz Latviju, kur uzpircēji to pa “Telegram” čatiem nodod tālāk. Bieži vien paši jaunieši ir dīleri.

Vairāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu