Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

VIDEO Mītiņā pie Brīvības pieminekļa Rīgā katoļu prāvests slavina Krievijas neuzvaramību (22)

Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Jūnijā netālu no Brīvības pieminekļa noticis oficiāls pasākums, kura laikā ne tikai plēsa un mīdīja dažādus karogus, bet arī slavināja agresīvo kaimiņvalsti Krieviju, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Sociālajos tīklos publicētajā video redzams biedrības "Pro-family.lv" pārstāvis Romeks Sorokins, kurš aktīvi iesaistās par tradicionālās ģimenes vērtībām un oponē LGBT jeb lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu kopienai, kā arī Ogres svētā Meinarda katoļu draudzes prāvests Konstantīns Bojārs, kurš ir pensionējies. 

Video redzams, kā Sorokins samīda LGBT karogu un saplēš Eiropas Savienības karogu.

Tikmēr mācītājs publiski uzstājās un slavēja Krieviju. Bojārs uzrunā apgalvoja, ka Krievija ir "neuzvarama valsts, un to nav iespējams sakaut". 

Rīgas dome raidījumam norāda, ka minētais pasākums bija oficiāli pieteikts un pašvaldības atļauta sapulce "par bērnu aizsardzību" ar 50 dalībnieku piedalīšanos. Pašvaldība nav saskatījusi argumentus, kas liegtu notikt šādam pasākumam.

Tikmēr Valsts policija (VP) raidījumam skaidro: "Saistībā ar interneta vidē publicēto informāciju par notikumiem piketa laikā VP uzsāks divas resoriskās pārbaudes. Vienlaikus jānorāda, ka ES un LGBT karogi nav Latvijas simboli, tāpēc šajā gadījumā personas nevarētu saukt pie atbildības pēc Krimināllikuma panta par valsts simbola zaimošanu, taču tiks izvērtēts, vai notikušajā nav kāds cits pārkāpums vai noziedzīgs nodarījums."

"Bez tabu" žurnālisti devās iepriekš nepieteiktā vizītē pie mācītāja Bojāra.

Vairāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu