Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

VIDEO Krievijā Dagestānā noticis teroristu uzbrukums (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Vismaz deviņi cilvēki nogalināti un 25 ievainoti svētdien, 23. jūnijā, teroristu uzbrukumos Derbentā un Mahačkalā, Dagestānā, ziņo CNN.

Tiek ziņots par uzbrukumiem baznīcā un sinagogā Derbentas pilsētā, kā arī sinagogā Mahačkalas pilsētā. Reģionālās varas iestādes apgalvo, ka ievainoti arī 12 policisti, taču pagaidām nav skaidrs, kurā pilsētā. Abas pilsētas atrodas aptuveni 120 km attālumā viena no otras.

Pēc uzbrukumiem nošauti arī divi “kaujinieki”, ziņoja Krievijas valstij piederošā ziņu aģentūra “RIA Novosti”, atsaucoties uz Dagestānas Iekšlietu ministriju.

Uzbrukumā baznīcai Derbentā nogalināts mācītājs, paziņojis Dagestānas sabiedriskās uzraudzības Komisijas priekšsēdētājs Šamils Khadulajevs.

“Pēc saņemtās informācijas tēvs Nikolajs tika nogalināts baznīcā Derbentā, uzbrucēji pārgrieza viņam rīkli. Viņš bija 66 gadus vecs un ļoti slims,” sacīja Khadulajevs.

Khadulajevs arī sacīja, ka apšaudē nokļuvis arī baznīcas apsargs, kurš bruņojies tikai ar pistoli. Citi garīdznieki ir ieslēgušies baznīcā un gaida palīdzību, sacīja Hhadulajevs.

Tikmēr sinagogā Derbentā pēc uzbrukuma izcēlies ugunsgrēks.

Šķietami koordinētajos uzbrukumos, kas notika aptuveni vienā laikā, aizdegās arī sinagoga un policijas satiksmes postenis Mahačkalā. 

Uzbrucēju identitātes tiek skaidrotas. “Tiek noskaidroti visi incidenta apstākļi un teroraktos iesaistītās personas,” teikts varas iestāžu paziņojumā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu