Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Video Uzbrukumos Dagestānā nogalināti vismaz 15 policisti (7)

Foto: EPA/Scanpix

Kaujinieku uzbrukumos Dagestānā Krievijas dienvidos svētdien nogalināti vismaz 15 policisti un četras civilpersonas, pirmdien paziņojušas varasiestādes.

Kā ziņots, svētdien bruņoti cilvēki gandrīz vienlaicīgi uzbruka divām pareizticīgo baznīcām Dagestānas galvaspilsētā Mahačkalā un Derbentā.

Derbetā baznīca tikusi aizdedzināta. Abās pilsētās, izmantojot Molotova kokteiļus, uguns pielaista arī sinagogām.

Tikmēr Mahačkalā uzbrucēji atklājuši uguni arī uz ceļu policijas posteni.

Starp nogalinātajiem ir Derbentas pareizticīgo baznīcas priesteris, kam pārgriezta rīkle. Savukārt Mahačkalā nošauts baznīcas apsargs.

Varasiestādes uzbrukumu atzinušas par teroraktu.

Krievijas pretterorisma komiteja paziņojusi, ka pieci uzbrucēji ir "likvidēti".

Kāds kopumā bija uzbrucēju skaits, pagaidām nav zināms.

Pagaidām par uzbrukumu atbildību neviens nav uzņēmies.

Krievijas propagandas rupors TASS, atsaucoties uz avotiem tiesībsargāšanas iestādēs, vēsta, ka aizturēta kāda Dagestānas amatpersona, jo uzbrukumā piedalījies tās dēls.

Savukārt Dagestānas vietvaldis Sergejs Meļikovs, nesniedzot nekādus pierādījumus, paziņojis, ka uzbrukums, iespējams, organizēts no ārvalstīm, acīmredzami mēģinot notikušo saistīts ar Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu.

Meļikovs norādījis, ka uzbrukuma mērķis esot situācijas destabilizēšana reģionā.

Martā notika uzbrukums koncertzālei Maskavas pievārtē, kurā tika nogalināti vismaz 145 cilvēki. Lai gan atbildību par to uzņēmās teroristiskās organizācijas "Islāma valsts" atzars, Krievijas totalitārā režīma amatpersonas, bez jebkāda pamatojuma, cenšas iestāstīt, ka ar šo uzbrukumu esot saistīta Ukraina.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu