Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Polija apsver iespēju slēgt pēdējos divus atvērtos robežpārejas punktus ar Baltkrieviju

Foto: Reuters/ScanPix

Varšava neizslēdz iespēju slēgt abus atlikušos robežšķērsošanas punktus ar Baltkrieviju, reaģējot uz diktatora Aleksandra Lukašenko režīma hibrīdkara darbībām, paziņojis Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis.

Kopš 2021.gada Polija pieredz Minskas organizētus masīvus nelegālo imigrantu mēģinājumus iekļūt Eiropas Savienībā (ES) no Baltkrievijas teritorijas.

Valdība veikusi nopietnus robežas nostiprināšanas pasākumus un gar robežu izveidojusi arī buferzonu, taču tas nav mazinājis nelegālo imigrantu mēģinājumus ielauzties valsts teritorijā.

"Baltkrievijas darbības liek mums apsvērt iespēju slēgt visus robežšķērsošanas punktus. Mēs šobrīd analizējam šāda lēmuma sekas Polijas ekonomikai un vietējām kopienām," norādījis Sikorskis, piesaucot Somijas pieredzi kopš tā pērn slēdza robežu ar Krieviju.

Šobrīd vairs ir atvērti tikai divi no sešiem robežšķērsošanas punktiem uz Polijas robežas ar Baltkrieviju. Pārējie jau tikuši slēgti, reaģējot uz Minskas naidīgajām darbībām.

Caur Kozloviču-Kukuriku robežšķērsošanas punktu Polijā no Baltkrievijas var iebraukt kravas automašīnas, bet Brestas-Terespoles robežšķērsošanas punkts tiek izmantots pasažieru satiksmei.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu