Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Divi no bēdīgi slavenās "Lieldeviņzares" audzētavas izņemtie suņi apbērnojušās Slokas patversmē

PVD dzīvnieku audzētavā "Lieldeviņzare" izņem lielu skaitu suņu
PVD dzīvnieku audzētavā "Lieldeviņzare" izņem lielu skaitu suņu Foto: Pārtikas un veterinārais dienests

Nekontrolētajā suņu vairošanā vainotajai audzētavai "Lieldeviņzare" izņemtajai un Slokas patversmei nodotajai korgijmeitenei Lattei būs kucēni – sunīte grūsna palikusi jau Slokas patversmē, ko tur raksturo kā negadījumu, ziņo LTV raidījums "4. studija".

Pienākums sterilizēt suņus patversmei nebija. Tikmēr "Lieldeviņzares" pārstāvji joprojām vēlas suņus atgūt.

"Lieldeviņzares" saimniecei pārmeta suņu labturības noteikumu pārkāpšanu un suņu nepieskatīšanu – tie nekontrolēti vairojušies. Tāpēc šī gada martā ar Pārtikas un veterinārā dienesta rīkojumu audzētavā tika izņemti 105 suņi. To uzturēšanu uzņēmās vairākas dzīvnieku patversmes. 24 suņi nonāca Slokā,

un nu izrādījies, ka arī vienā no tām dzīvnieku vairošanās nav tikusi kontrolēta.

Ziņu par korgijmeitenes Lattes grūsnību sociālajā platformā "Facebook" ievietojusi kinoloģe Laine Kupča, kura strādā ar audzētavā "Lieldeviņzare" konfiscētajiem suņiem Slokas dzīvnieku patversmē. Tikai pēc suņa adoptēšanas izrādījies, ka deviņus mēnešus vecā Latte ir gaidībās.

Slokas dzīvnieku patversmes vadītājs Oskars Mellers raidījumam atzina, ka arī patversmes darbinieki bija "diezgan pārsteigti", [..] "ir sanācis tā, arī pēc vetārstes apskates netika konstatētas ne mazākās aizdomas par to, ka tur varētu būt kaut kādas aizdomas par grūsnību, diemžēl ir sanācis tā, ka ir piedzimuši kucēni".

Patversmes vadītājs par apstākļiem, kā tas noticis, neko pastāstīt nevarēja,

notikušo sauca par negadījumu un atzina, ka "diemžēl vēl viena suņu meitene ir piedzemdējusi šeit pat uz vietas".

 Vairāk skaties sižetā!

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu