"Apple" Eiropā draud vairākus miljardus eiro liels sods

TVNET | FINANCENET
Foto: EPA/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) pirmdien paziņoja, ka amerikāņu tehnoloģiju giganta "Apple" lietotņu veikals "App Store" pārkāpj digitālās konkurences noteikumus, kā rezultātā "Apple" draud vairākus miljardus eiro liels sods. 

Eiropas Komisija paziņojusi, ka "iPhone" ražotājs nepilda saistības, kas ļauj lietotņu izstrādātājiem "sūtīt" lietotājus ārpus savas "App Store" platformas, neiekasējot par to komisijas maksu. 

Piektdien "Apple" paziņoja, ka atliek savu nesen paziņoto mākslīgā intelekta pakalpojumu ieviešanu Eiropā nenoteiktības dēļ, ko radījis nepilnīgs regulējums. Atsaucoties uz ES regulējumu attiecībā uz digitālajiem tirgiem, kompānijas pārstāvis paziņojis, ka uzņēmums netic, ka mākslīgā intelekta pakalpojumi Eiropas tirgū tiks ieviesti jau šogad. 

Jūnija sākumā "Apple" prezentēja jaunu mākslīgā intelekta pakalpojumu sēriju "Apple Intelligence", kā arī paziņoja par partnerību ar "OpenAI", kas padarīs "ChatGPT" pieejamāku "iPhone" lietotājiem.

"Apple" paziņoja,  ka šīs sērijas ieviešana Eiropā ir atlikta, ņemot vērā dažādas prasības un Eiropas regulējumus, kas apdraud "Apple" produktu integritāti un drošību. Tas, savukārt, skar arī lietotāju konfidencialitāti datu aizsardzību. 

Eiropas Komisijas komisāre konkurences jautājumos Mārgreta Vestāgere otrdien brīdināja, ka "Apple" nepietiekami ievēro digitālās konkurences noteikumus, tā rezultātā  kompānijai draud vairāku miljardu eiro liels sods.

Svarīgākais
Uz augšu