Tieši laikā, kad Slovākijā tika noteikts moratorijs attiecībā uz publiskām runām un kampaņām pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām, premjerministrs Roberts Fico pirmo reizi parādījās sabiedrībā kopš maijā notikušā atentāta mēģinājuma, kurā viņš tika smagi ievainots.

15. maijā pēc valdības sēdes vadīšanas bijušajā kalnraču pilsētā Handlovā, Slovākijas centrālajā daļā, Fico saņēma četrus šāvienus no tuvas distances. Viņš kritiskā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, pārcieta vairākas operācijas un pašlaik atveseļojas savās mājās Bratislavā.

Ierakstītā video uzrunā Fico sacīja, ka "piedod" vīrietim, kurš mēģināja viņu nogalināt. Taču viņš nekavējoties apsūdzēja "politiski neveiksmīgo un neapmierināto" opozīciju par apstākļiem, kas noveda pie šīs apšaudes, nosaucot uzbrucēju par opozīcijas "ļaunuma un politiskā naida vēstnesi" un piebilstot, ka viņam "nav iemesla domāt, ka tas bija viena vājprātīga cilvēka uzbrukums".

Šāvējs Jurajs Čintula – 71 gadu vecs dzejnieks un bijušais drošības dienesta darbinieks –, kā ziņots, iebilda pret Fico mediju politiku un