1996. gada 23. novembrī Etiopijas aviokompānijas “Ethiopian Airlines” reiss bija ceļā no Etiopijas galvaspilsētas Adisabebas uz Nairobi, kad trīs etiopieši lidmašīnu nolaupīja. Kā vienā no ziņojumiem vēlāk bija rakstīts, nolaupītāji bija jauni, nepieredzējuši, psiholoģiski nestabili un piedzērušies. Šī nolaupīšana beigās kļuva par nāvējošāko līdz 2001. gada 11. septembrim.

Lidmašīnu nolaupīšanas aviācijas vēsturē nav ļoti reta parādība, īpaši tolaik, kad drošības pasākumi lidostās un lidmašīnās nebija pārāk nopietni. Parasti lidmašīnas nolaupītāji ar varu pārņem kontroli pār lidmašīnu, kad tā jau atrodas lidojumā, vēloties nogāzt lidmašīnu, saņemt izpirkuma naudu vai nonākt kādā citā valstī, kas nav reisa sākotnējais mērķis. Lidmašīnu nolaupīšanas var būt ļoti traģiskas, tomēr mūsdienās tās notiek ārkārtīgi reti.

Šeit aprakstītā lidmašīnas nolaupīšana norisinājās 1996. gadā, kļūstot par vienu no traģiskākajām un nāvējošākajām aviācijas vēsturē. Tomēr šajā gadījumā nolaupītāju intelekta līmenis, alkohola reibums un absurdās pavēles šo katastrofu padara arī par vienu no nejēdzīgākajām.