Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Austrijā par atļautā ātruma pārkāpšanu tagad var zaudēt pat savu automašīnu (5)

Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Austrijas valdība, cenšoties uzlabot drošību, uz valsts autoceļiem apkaro ātruma pārkāpējus, vēsta izdevums "Business Insider".

Jaunais likums ļauj valdībai konfiscēt transportlīdzekļus tiem, kas atļauto braukšanas ātrumu pārsniedz kaut vai par 10 kilometriem stundā. Šīs mašīnas var pat pārdot.

Tāpat kā ASV, arī Austrijā pēdējā laikā ir palielinājies bojāgājušo skaits uz ceļiem. Taču ceļi šajā Eiropas valstī ir daudz drošāki nekā ASV, kur ceļi ir daudz bīstamāki nekā citās bagātajās valstīs. ASV pēdējā laikā ir novērots ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaita pieaugums - 2021. gadā bojāgājušo skaits uz ceļiem sasniedza lielāko skaitu pēdējos 16 gados, bet 2023. gadā bojāgājušo skaits bija par 13,6 % lielāks nekā 2019. gadā.

Austrijas transporta ģenerāldirektore Vera Hofbauere "Bloomberg News" sacīja, ka jaunais likums nav spēkā pietiekami ilgi, lai novērtētu tā ietekmi, taču tā jau ir jūtama. Tikai dažas stundas pēc tam, kad likums stājās spēkā, valdība konfiscēja kāda ātrumpārkāpēja automašīnu.

Šveicē kopš 2007. gada, kad vēlētāji nolēma sodīt turīgos ātruma pārkāpējus, soda naudas par ātruma pārsniegšanu tiek aprēķinātas, ņemot vērā gan ienākumus, gan bagātību. Vienam autovadītājam 2010. gadā tika piespriests vairāk nekā viens miljons ASV dolāru sods par to, ka viņš ar savu "Mercedes" sporta automobili 75 km/h zonā brauca ar ātrumu aptuveni 180 km/h.

Pagājušajā gadā Somijā kādam multimiljonāram tika piespriesta soda nauda 121 000 eiro par ātruma pārsniegšanu par 29 km/h stundā 50 km/h zonā.

Nepalaid garām!
Uz augšu