Šodienas redaktors:
Jānis Tereško

Ministru prezidente: Latviju un Spāniju vieno aizvien ciešāka sadarbība un draudzība (1)

Ministru prezidente Evika Siliņa un Viņa Majestāte Spānijas karalis Felipe VI tikšanās laikā Ministru kabinetā.
Ministru prezidente Evika Siliņa un Viņa Majestāte Spānijas karalis Felipe VI tikšanās laikā Ministru kabinetā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviju un Spāniju vieno aizvien ciešāka draudzība un kopīgs darbs, lai sekmētu Eiropas drošību un labklājību, tā otrdien, 25. jūnijā, tiekoties ar Spānijas karali Felipi VI, uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Amatpersonas pārrunāja abu valstu divpusējo sadarbību drošības, militārās industrijas, ekonomikas un kultūras jomās, kā arī atbalsta sniegšanā Ukrainai. Ministru prezidente uzsvēra, ka Latvijas ikgadējais militārais atbalsts Ukrainai ir 0,25% no iekšzemes kopprodukta. Tāpat viņa izteica augstu novērtējumu Spānijas ieguldījumam Latvijas, Baltijas reģiona, kā arī visas Eiropas Savienības un NATO drošības stiprināšanā. Latvijā izvietotajā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Spānijas kontingents ir otrs lielākais pēc Kanādas. Tāpat Spānija Latvijā izvietojusi gaisa telpas aizsardzības sistēmu NASAMS.

"Spānijas karaļa vizīte Latvijā ir vēl viens apliecinājums mūsu valstu lieliskajām attiecībām un draudzībai. Latvija un Spānija strādā, lai kopīgi sekmētu visas Eiropas drošību un labklājību. Pašlaik Spānijas karavīri veiksmīgi darbojas Latvijā izvietotajā NATO kaujas grupā, kas mūsu attiecības padarījis vēl ciešākas," sacīja Siliņa.

Ministru prezidente sarunas laikā arī uzsvēra nepieciešamību risināt ar Eiropas Savienības robežu drošību saistītos izaicinājumus gan austrumos, gan dienvidos, kā arī izlēmīgi pretoties Krievijas īstenotajām hibrīdapdraudējuma operācijām.

TVNET jau rakstīja, ka otrdien Latvijā oficiālā vizītē ieradās Spānijas karalis Felipe VI, kuram paredzētas tikšanās ar valsts augstākajām amatpersonām - Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču, Saeimas priekšsēdētāju Daigu Mieriņu (ZZS) un Siliņu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu