Saistībā ar "Rail Baltica" projektu pazemina amatā Satiksmes ministrijas valsts sekretāri Stepanovu (7)

TVNET/LETA
Ilonda Stepanova.
Ilonda Stepanova. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ministru kabinets otrdien, 25. jūnijā, pilnvaroja satiksmes ministru pazemināt amatā Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāri Ilondu Stepanovu un pārcelt viņu Sakaru departamenta direktores amatā, informēja SM.

Šāds lēmums ticis pieņemts, ņemot vērā pret Stepanovu ierosinātās disciplinārlietas izmeklēšanā konstatēto un komisijas atzinumu. Stepanova pārcelta amatā uz laiku līdz 2025.gada 10.februārim. Stepanova departamenta direktora amatā tiks iecelta no 1.jūlija.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ieskatā viņa izdarījusi vairākus disciplinārpārkāpumus, kā arī nekvalitatīvi un nolaidīgi pildījusi ierēdņa pienākumus. Ierosinātā disciplinārlieta saistīta ar "Rail Baltica" projekta ieviešanas uzraudzību, teiks SM paziņojumā, bet sīkāk šos pārmetumus SM nepaskaidro.

Rīkojumu par disciplinārlietu ierosināšanu pret Stepanovu satiksmes ministrs izdeva 2024. gada 24. janvārī, pamatojoties uz 2024. gada 4. janvāra trauksmes cēlēja ziņojumā norādīto informāciju, raksta SM.

Disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas pārstāvis, komisijas locekļi – Valsts kancelejas pārstāvis, Tieslietu ministrijas pārstāvis, Satiksmes ministrijas pārstāvis, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārstāvis un Finanšu ministrijas pārstāvis.

Jau vēstīts, ka šogad janvārī satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) rosināja disciplinārlietu par iespējamajiem pārkāpumiem Stepanovas darbībā.

Ministrijas pārstāvji informēja, ka disciplinārlietas ietvaros tiks izmeklēta iespējama SM amatpersonas amata pienākumu nepildīšana un pilnvaru pārsniegšana, nodarot būtisku mantisku zaudējumu vai kaitējumu valsts interesēm.

Stepanova SM valsts sekretāres pienākumus pildīja no 2020.gada 11.februāra.

Savukārt no 2015.gada līdz 2019.gada martam viņa bija Valsts kontroles padomes locekle, bet pirms tam - no 1996.gada - strādāja Finanšu ministrijā (FM), kur ieņēma amatus nodaļu un departamentu vadībā. Tostarp no 2006.gada viņa strādāja par FM Budžeta departamenta direktori, liecina informācija aģentūras LETA arhīvā.

Svarīgākais
Uz augšu