Dabā pastāv parādības, par kurām nešaubīgi zinām, ka tās notiks. Piemēram – Jāņos pilnīgi stabili līs lietus. Lai kāda arī būtu nākamā valdība, tā būs slikta. Ja ielec ūdenī, tad paliek slapjš. Pēc nakts vienmēr seko diena. Tad nu lūk, pēdējo gadu laikā ir izveidojusies kāda jauna parādība, kura, neatkarīgi no jebkādiem papildu apstākļiem, gluži vienkārši notiks.

Proti – lai cik ļoti tālu un uz cik ilgu laiku viņš nebūtu aizbraucis. Lai cik ļoti viņš jau gadiem nebūtu apd... runājis par Latviju tikai sliktu. Lai cik reizes viņš nebūtu apsolījis, ka sakravās čemodānus un uz mūžīgiem laikiem pametīs ne tikai Latviju, bet arī politiku. Tik un tā Aldis Gobzems vienmēr atgriezīsies, lai startētu nākamajās vēlēšanās un šoreiz patiešām glābtu valsti.

Cenšoties atsaukt atmiņā visas reizes, kad nācijas glābējs pametis iesākto pats vai arī viņa vietā to paveikuši citi, uz labu laiku iegrimu interneta meklētāja dzīlēs, ierakstot tajā frāzes “Gobzems pamet” un “Gobzemu izslēdz”. Tā ir ļoti plaša un skaista lasāmviela.

“Gobzems pamet “Katram un katrai”, kā arī aiziet no politikas”, “Gobzems pēc pirmā jautājuma pamet politiķu viktorīnas “Saeimas labirints” studiju”, “Netiekot Saeimā, Gobzems pamet partiju”, “Gobzems atbrīvots no “Katram un katrai” valdes”, “Aldis Gobzems pametis Latviju un plāno pārdot savu māju”, “Aldis Gobzems pamet Latviju un soctīklus”.

“Gobzemu izslēdz no sešām Saeimas sēdēm par ētikas pārkāpumiem”, “Gobzemu par ētikas kodeksa pārkāpumu atkal izslēdz no nākamajām sešām Saeimas sēdēm”, “Gobzemu izslēdz no KPV LV”, “Deputāti vienbalsīgi izslēdz Gobzemu no Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas”, “Gobzemu izslēdz arī no frakcijas”, “Gobzems izslēgts no advokatūras par disciplinārpārkāpumiem”.

Pamest Latviju un politiku Aldis sāka jau tālajā 2018. gadā. Precīzāk – nevis pamest, bet draudēt, ka pametīs. “Atpakaļceļa vairs nav – vai nu visu, vai neko. Vai nu 7. oktobrī mēs veidosim valdību, vai arī 7. oktobra rītā es sakrāmēšu čemodānus un ar savu ģimeni pametīšu Latviju,” viņš tolaik teica.