FOTO Bulgārijas karaliskās ģimenes fani netic savām acīm: kas noticis ar princesi? (8)

Egoiste
Foto: AFP/SCANPIX/X/Kolāža

Bulgārijas princese Kalina pirmo reizi kopš 2020. gada parādījusies sabiedrībā, taču viņas krasās vizuālās pārmaiņas radījušas bažas karaliskās ģimenes fanos, ziņo medijs "15min".

29. maijā bēru ceremonijā Bulgārijas princese piedalījās kopā ar vīru Antonio Hosē Munjozu un viņu dēlu Simeonu Hasanu Munjozu.

Foto: AFP/Scanpix
Foto: AFP/SCANPIX

52 gadus vecā princese Kalina bija tērpusies kleitā līdz ceļiem un augstpapēžu kurpēs.

Taču, kad princeses fotogrāfijas nokļuva sabiedrības acīs, ļaudis pievērsa uzmanību nevis viņas kleitai vai spilgti oranžajiem matiem, bet gan viņas līdz šim neredzēti muskuļotajam ķermenim.

Tomēr princese patiesībā sevi pasniedz kā sportiste.

Sabiedrībā reti redzamā Bulgārijas karaliskā pārstāve ļoti slēpj savu privāto dzīvi, taču izrādās, ka sporta viņas dzīvē netrūkst.

"Es daudz laika veltu svara treniņiem un ķermeņa veselībai, esmu sportiska," izdevumam "El Mundo" stāstīja princese.

Bulgārijas princese Kalina ir karaļa Simeona un karalienes Margaritas vienīgā meita un piektais bērns.

Portāls "Apollo.lv" maija izskaņā ziņoja, ka Bulgārijas cara Ferdinanda I mirstīgās atliekas maijā tika pārvestas no Vācijas uz viņa dzimteni, dodot iespēju Bulgārijai atvadīties no sava monarha 76 gadus pēc viņa nāves.

Cara mirstīgās atliekas tika apbedītas Bulgārijā saskaņā ar viņa vēlmi.

Ferdinands I bija dzīvojis trimdā Bavārijā līdz savai nāvei 1948.gadā. Viņš tur bija apbedīts transportējamā zārkā, kas atradās Koburgas Svētā Augustīna baznīcas kapenēs.

Foto: AFP/SCANPIX

Bulgārija noturēja Ferdinanda I bēru ceremoniju Vranas pilī pie Sofijas. Ceremonijā piedalījās viņa mazdēls - pēdējais Bulgārijas cars un bijušais premjerministrs Simeons II (Simeons Sakskoburgotskis), kā arī citi ģimenes locekļi, garīdznieki, politiķi un desmitiem citu bulgāru.

Bēru gājiens devās no pils parka galvenās ieejas uz pils ēku. Pēc tam notika aizlūgums.

Ferdinands I no Saksijas-Koburgas-Gotas dinastijas piedzima 1861. gada 26. februārī Vīnē. Viņš bija bija Bulgārijas kņazs no 1887. līdz 1908. gadam un Bulgārijas cars no 1908. līdz 1918. gadam.

Ferdinanda I ietekmē Bulgārija Pirmā pasaules karā karoja Vācijas un Austroungārijas pusē. Pēc zaudējuma karā Ferdinands I bija spiests atdot troni dēlam Borisam III un devās trimdā uz Vāciju, kur nodzīvoja līdz savai nāvei.

Cara mirstīgās atliekas tika aizvestas uz Sofiju ar Bulgārijas armijas lidmašīnu, un tās valdības lidostā sagaidīja Nacionālā gvarde. Bēres notiks ceturtdien tuvā ģimenes lokā Vranas pils kapenēs.

"Cara Ferdinanda atgriešanās Bulgārijā, manuprāt, liecina par atšķirīgu viedokli un atšķirīgu vēstures uztveri," sacīja viņa mazdēls Simeons II.

Lai gan Ferdinanda I laikā Bulgārija tika modernizēta, viņš netika vērtēts viennozīmīgi. Komunistu režīma laikā viņš tika vainots Bulgārijas "divās nacionālajās katastrofās" - valsts sakāvē Otrajā Balkānu karā 1913.gadā un Pirmajā pasaules karā.

Bulgārijas monarhija beidza pastāvēt pēc 1946.gadā sarīkota referenduma. Tās pretinieki interneta komentāros kritizēja cara mirstīgo atlieku pārvešanu uz Bulgāriju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu