Grieķi strādā vairāk nekā citi Eiropas Savienībā, taču tagad daudzus privātā sektora darbiniekus Grieķijā gaida nepatīkams jaunums - no 1. jūlija ieviesīs sešu darba dienu un 48 stundu darba nedēļu. 

Jauno likumu pieņēmusi Grieķijas valdībā esošā labējā partija "Jaunā demokrātija". Likums gan neattieksies uz parlamentāriešiem, kā arī valsts iestādēs strādājošajiem, līdz ar to kolektīvie līgumi pašlaik ir iesaldēti.

Kā norādījis Vācijas medijs "Deutsche Welle" (DW) savā publikācijā, oficiāli darba nedēļa Grieķijā būs 40 stundas, taču darba devējiem būs tiesības pieprasīt darbiniekiem līdz divām papildu darba stundām dienā, kas netiks apmaksātas. Apmaiņā pret to, darbiniekiem būs brīvāks darba grafiks.

"Teorētiski šis papildu darbs ir brīvprātīgs. Tomēr praksē daudzās kompānijās un darba vietās strādājošie būs spiesti strādāt ilgāk bez jebkādas atlīdzības," norāda DW.

Grieķijas Darba inspekcijas inspektori reti kad pārbauda darba likumu ievērošanu, un tā arī nav konservatīvās valdības vadītāja Kiriakosa Micotaka galvenā prioritāte.

Likumu grozījumi nozīmē, ka daudzi rūpniecībā, tirdzniecībā, lauksaimniecībā un atsevišķos pakalpojumu sektoros būs spiesti strādāt sešas dienas nedēļā, ja to pieprasīs darba devēji.