Talsu pusē pie automašīnas stūres pieķer 10 gadus vecu zēnu

TVNET Auto
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Valsts policija

Jāņu brīvdienās kopumā ceļu satiksmē konstatēti 937 pārkāpumi – no tiem gandrīz puse jeb 440 ātruma pārkāpumi. Tiesa, Talsu novadā pie stūres policija pieķērusi neparastu šoferi, ziņo ReTV.

Policijas reids ir kā lielākais piedzīvojums bērniem. Tiesa gan – pārbaudēs konstatēti vairāki pārkāpumi tieši bērnu drošībā.

Netiek lietoti bērnu sēdeklīši, bērni nav piesprādzēti. Spilgtākais gadījums – apturētajā automašīnā pie stūres desmitgadīgs puika, kam vecāki māca braukt.

Mārcis Jansons, Valsts policijas pārstāvis, ReTV saka: "Protams, bērnībā daudzi mācās braukt, bet ir jāizvēlas slēgtas teritorijas, lai satiksme būtu droša."

Jau ziņots, ka laikā no pagājušās piektdienas līdz otrdienas rītam valstī reģistrēti 384 satiksmes negadījumi, 59 personas cietušas un trīs gājušas bojā, liecina apkopotā Valsts policijas informācija.

Par ātruma pārsniegšanu pieņemti 910 administratīvo pārkāpumu lēmumi.

Tāpat šajā laikā par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā sākti 24 administratīvā pārkāpuma procesi un 44 kriminālprocesi, kā arī trīs kriminālprocesi par transportlīdzekļa vadīšanu iespējamā narkotisko vielu iespaidā. 2022.gada novembrī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 1,5 promiles.

Nepalaid garām!
Uz augšu