VIDEO Autokatastrofas Blīdenes pusē. Policija norāda – ne visās avārijas vainojama apdzīšana (29)

TVNET Auto
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ļoti īsā laikā uz Liepājas šosejas notikušas trīs avārijas ar letālām sekām, kurās dzīvību zaudējuši seši cilvēki. Negadījumu apstākļus 27. jūnijā raidījumā "Rīta Panorāma" plašāk komentēja Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa priekšnieks Ingus Ukstiņš.

"Šobrīd, runājot par šiem trim traģiskajiem ceļu satiksmes negadījumiem, varu teikt, ka visi trīs negadījumi nav notikuši, iebraucot pretējā braukšanas joslā," stāsta Ukstiņš.

Otrdienas rītā notikušo negadījumu izraisīja automašīnas izbraukšana no mazāk svarīga uz galvenā ceļa.

Otrdienas pēcpusdienā un trešdien notikušie negadījumi gan notikuši līdzīgos apstākļos – iebraucot pretējā braukšanas joslā, vieglās automašīnas saskrējušās ar kravas automašīnām.

Vēl nav skaidrs, vai vai otrdienas pēcpusdienas un trešdienas negadījumi notikuši brīdī, kad veikti apdzīšanas manevri.

Par visām trim traģiskajām autoavārijām sākti kriminālprocesi.

Jau ziņots, ka 26. jūnijā policijā saņemta informācija, ka Blīdenes pagastā uz Liepājas šosejas noticis ceļu satiksmes negadījums. Traģiskā autoavārijā dzīvību zaudējis pusaudzis un viņa māte.

Bojāgājušais zēns bija Salaspils Sporta skolas basketbola nodaļas audzēknis, Latvijas Jaunatnes basketbola līgas un Nacionālās līgas komandu spēlētājs Emīls Līcītis, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

LTV zināms, ka kopā ar mammu pusaudzis bija ceļā uz basketbola nometni. Tobrīd puisis bija pie stūres, bija mācību braukšanas atļauja un auto bija aprīkots ar zīmi. Sākotnējā informācija liecina, ka jaunais vadītājs zaudēja kontroli pār auto.

Nepalaid garām!
Uz augšu