Gandrīz pirms trīsdesmit gadiem Vācijas iedzīvotājus šokēja dramatiska ķīlnieku sagrābšana, kas sākās ar neizdevušos bankas aplaupīšanu un beidzās 54 stundas vēlāk ar asinspirti uz automaģistrāles. Šis notikums īpašu ievērību izpelnījās mediju dēļ, kas pārkāpa robežu – intervēja noziedzniekus, ļāva tiem pozēt ar ieročiem pie ķīlnieku rīkles un pat palīdzēja bēgt no policijas.

1988. gada augustā bijušās Rietumvācijas pilsētā Gladbekā divi rūdīti noziedznieki – Hanss Jirgens Rēsners un Dīters Degovskis – nolēma aplaupīt banku. Tomēr beigu beigās viss izvērtās neticamā drāmā, kas tās norises laikā tika plaši atspoguļota masu medijos līdzīgi kā desmit gadus vēlāk notikusī O. Dž. Simpsona bēgšana no policijas, kurai arī tiešajā ēterā līdzi sekoja visa Amerika.

Ne tikai noziedznieki, bet arī mediji pēc notikušā tika saukti pie nosacītas atbildības, žurnālistam Mihaelam Konkenam visu notikušo nodēvējot par drūmāko mirkli vācu žurnālistikā kopš Otrā pasaules kara beigām. Kritizēta tika arī policija, kas pieļāva absurdo notikumu virkni, kurā dzīvību zaudēja trīs cilvēki. Kopš šī traģiskā notikuma medijiem ir liegts kontaktēties ar noziedzniekiem, kas sagrābuši ķīlniekus. Daudz kas ir mainījies uz labo pusi. Bet kas tad īsti notika to 54 stundu laikā? Lūk, stāsts.