"Viči" zīmolu Baltijas valstīs saglabās, bet mainīs tā dizainu

TVNET/LETA/BNS
Foto: Aivar Aotäht

Lietuvas pārtikas produktu grupa "Vičiūnu grupe" Baltijas valstīs plāno saglabāt "Viči" zīmolu, tomēr mainīs tā dizainu, paziņoja grupas valdes loceklis Daiņus Matijošaitis.

Zīmols "Viči" tika pārdots kopā ar grupas biznesu Krievijā un citās austrumu valstīs, jo zīmola iekļaušana veidoja būtisku pārdošanas cenas daļu.

Intervijā lietišķo ziņu portālam "vz.lt" Matijošaitis stāstīja, ka vairāk nekā 20 gadu "Viči" zīmols ir bijis nemainīgs, bet tagad Krievijā, kur grupas uzņēmumi ir pārdoti kopā ar zīmolu, tas paliks līdzšinējais, kamēr Baltijas valstīs "Viči" zīmolam tiks izstrādāta "pilnīgi jauna identitāte".

Viņš paskaidroja, ka biznesa austrumu valstīs pārdošanas nosacījumi paredz, ka pircējs nedrīkst ar "Viči" zīmolu iziet ārpus krievvalodīgiem tirgiem.

Matijošaitis teica, ka zīmols nav tik ļoti cietis, kā dažiem varētu šķist.

"Tagad mums būs iespēja aktīvāk veicināt "Viči", nedaudz mainīt tā tēlu, un mums būs arī jauni zīmoli. Jau esam izveidojuši jaunu, bet vēl nevienam to neesam parādījuši," sacīja uzņēmuma vadības pārstāvis, atturēdamies atklāt, kāds būs jaunais zīmols un kad tas parādīsies tirgū.

Matijošaitis intervijā aģentūrai BNS aprīlī sacīja, ka grupa plāno pārveidot "Viči" zīmolu Baltijā, lai tas vairs nebūtu saistīts ar zīmolu, kas joprojām ir austrumos.

Aprīlī "Vičiunu grupe" darījumā ar Krievijas "Ocean Group" pārdeva Krievijas pārvaldītajā Kēnigsbergas (Karaļauču) eksklāvā esošo krabju nūjiņu ražotni, kā arī loģistikas un tirdzniecības uzņēmumus septiņās citās valstīs - kopā 15 uzņēmumus.

"Vičiūnu grupe" grupas uzņēmumi pērn Krievijas valsts budžetā iemaksāja 5,46 miljardus rubļu (55,2 miljoni eiro), kas ir par 10,2% vairāk nekā 2022.gadā, liecina iniciatīvas grupas "STOP tirdzniecībai Krievijā" apkopotie dati.

Lietuvas otrās lielākās pilsētas Kauņas mēram Visvaldam Matijošaitim un viņa biznesa partnerim Ļudam Skierum vienlīdzīgās daļās pieder uzņēmums "VG Holding", kas ir "Vičiūnu grupe" īpašnieks.

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda iepriekš ir teicis, ka "Vičiūnu grupe", kas nepamet Krieviju, nodara ne tikai reputācijas, bet arī politisku kaitējumu un ka pats Matijošaitis šajā situācijā ir neaizsargāts. Viņš sacījis, ka, lai gan politiskie grupas rīcības novērtējumi ir izteikti vairākkārt, joprojām tiek atrasti argumenti, ka tā nevar pienācīgi aiziet no Krievijas, jo tas nozīmētu "ļoti lielus zaudējumus".

Par darbību Krievijā Ukraina iekļāvusi "Vičiūnu grupe" starptautisko kara sponsoru sarakstā.

Svarīgākais
Uz augšu