Majoru muiža izsolē pārdota par 0,7 miljoniem eiro

TVNET/LETA
Foto: Paula Čurkste / LETA

Vēsturiskais Majoru muižas komplekss Jūrmalā, Konkordijas ielā 66, atkārtotā izsolē nosolīts par 699 084,97 eiro, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes loceklis Andris Vārna.

Īpašuma atkārtotā izsole noslēdzās 27.jūnijā ar sākumcenu 315 084,97 eiro un 2000 eiro soli, un tajā piedalījās četri dalībnieki.

Majoru muiža ir izvietota pie Lielupes krasta, Konkordijas ielas malā. Tā atrodas kvartālā, kuru veido Konkordijas, Jaunā, Ormaņu un Jāņa Pliekšāna ielas. Nekustamais īpašums ietver plašu zemes gabalu ar kopējo platību 23 845 kvadrātmetri, uz kura atrodas vairākas ēkas.

Majoru muižas kompleksā ir vairākas ēkas un papildu struktūras. Galvenā administratīvā ēka ar kopējo platību 533,9 kvadrātmetri un diviem virszemes stāviem atrodas daļēji apmierinošā tehniskā stāvoklī, tomēr tai nepieciešami remontdarbi, īpaši saistībā ar ēkas konstrukciju un inženiertīkliem.

Dzīvojamā ēka ar platību 95,4 kvadrātmetri un vienu virszemes stāvu ir sliktā tehniskā stāvoklī un tai nepieciešami būtiski remontdarbi gan ēkas konstrukcijā, gan iekštelpās.

Bijusī bērnu nama ēka 1054,7 kvadrātmetru platībā ar diviem stāviem arī ir sliktā tehniskā stāvoklī un prasa plašus remontdarbus visās jomās - no konstrukcijas līdz iekšējai apdarei. Papildus šīm ēkām teritorijā atrodas arī pagrabs, šķūnis un siltumnīca. Majoru muiža ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis.

Majoru muiža celta 1910.gadā pēc arhitekta Vilhelma Bokslafa projekta Kurzemes muižkungu fon Firksu vajadzībām kā vasaras rezidence un medību pils. Vēsturiski Majoru muižas komplekss bija majorāts - muiža, kuru nedalītu mantoja dzimtas vecākais dēls vai dzimtas vecākais.

Pēc 1920.gada agrārreformas muiža nonāca valsts īpašumā. Kopš 1924.gada ēkā bija izvietots bērnu nams, vēlāk bērnu bāreņu aprūpes centrs, kas pastāvējis līdz 2006.gada decembrim. 2009.gadā muiža nodota Jūrmalas pašvaldības īpašumā. VNĪ ēku pārņēma 2023.gadā.

VNĪ dibināts 1996.gadā, un uzņēmuma īpašnieks ir Finanšu ministrija.

Svarīgākais
Uz augšu