60 sabiedriskā transporta pieturvietās Rīgā ierīkos nojumes; naudu piešķir arī vairākiem investīciju projektiem (1)

TVNET
Sabiedriskā transporta pieturvieta pie Apūzes un Jūrkalnes ielu krustojuma
Sabiedriskā transporta pieturvieta pie Apūzes un Jūrkalnes ielu krustojuma Foto: TVNET

Ceturtdien, 27. jūnijā, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti atbalstīja finansējuma piešķiršanu 60 pieturvietu ierīkošanai, kas tiks realizēta projekta “Sabiedriskā transporta pieturvietu izbūve un atjaunošana atbilstoši jaunā dizaina risinājumiem” pirmajā posmā. Aptuveni 5 miljoni eiro piešķirti dažādiem investīciju projektiem.

Deputāti nolēma projekta realizācijai atvēlēt 1,1 miljonu eiro. Projekta pirmajā posmā paredzēts iegādāties 60 sabiedriskā transporta pieturvietu nojumes, izstrādāt sabiedriskā transporta pieturvietu nojumju novietošanas vai aizstāšanas projektēšanas dokumentāciju, veikt sabiedriskā pieturvietu nojumju ierīkošanu un nodrošināt attiecīgo būvdarbu autoruzraudzību un būvuzraudzību.

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja ceturtdien atbalstīja arī aptuveni 5 miljonu eiro piešķiršanu dažādiem investīciju projektiem.

Čiekurkalna skvēra ierīkošanai atvēlēti 495 499 eiro.

Publiskās ārtelpas labiekārtošana Vecrīgā plānoti 609 473 eiro. Par šiem līdzekļiem plānoti labiekārtojuma risinājumi Doma laukumam, Kalēju ielas posmam pie ieejas Jāņa sētā, Meistaru ielas posmam starp Mazo smilšu ielu un Zirgu ielu, Skārņu ielas posmam pie Pētera baznīcas un 11.novembra krastmalas posmam starp Daugavas gāti un Poļu gāti.

Tāpat labiekārtojuma risinājumi plānoti Reformācijas laukumam, Vaļņu ielai un Rātslaukumam.

Spēļu un rekreācijas laukumu attīstībai apkaimēs atvēlēti 3,2 miljoni eiro. Par šiem līdzekļiem tiks ierīkoti spēļu un rekreācijas laukumi Purvciemā, Imantas apkaimē, plānots ierīkot laukumu starp Ilūkstes ielu 16a un Brāļu Kaudzīšu ielas ēkām Nr. 4 un 6.

Šādus laukumus ierīkos Purvciemā starp Varavīksnes gatves ēkām Nr. 1 un 3, Vecmīlgrāvī, Zolitūdes apkaimē kā arī Kurpnieku ielā un Ropažu ielā.

Jauna spēļu un rekreācijas laukuma projektēšana un būvniecība plānota Brīvības ielā 124, kam piešķirti 330 091 eiro.

Vēl 307 635 eiro piešķirti spēļu un rekreācijas laukumu atjaunošanai apkaimēs.

Jautājums par sabiedriskā transporta pieturvietu labiekārtošanu vēl tiks izskatīts Rīgas domes sēdē.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu