Noskaties “Kā krievi Ukrainā” – pašvaldību apsūdz privāta ceļa pārņemšanā (5)

TVNET/TV3.lv, Bez Tabu
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ceļu, ko iedzīvotāji paši sen izbūvējuši, lai nokļūtu lauku īpašumos Smiltenes novadā, pašvaldība kā īstens reketieris piesavinājusies sev, TV3 raidījumam “Bez tabu” apgalvoja sadusmoti iedzīvotāji.

“Bez tabu” uzklausīja Smiltenes novada zemnieku saimniecības “Puriņi” īpašniekus. “Puriņu” saimnieku priekšteči kopā ar kaimiņiem jau ļoti sen izbraukāja ar pajūgiem, vēlāk turpat arī izbūvēja ceļu līdz lielākam ceļam aptuveni kilometra attālumā. No laika gala ceļš bijis servitūts, zemes īpašumu sastāvdaļa, kas noderēja tikai un vienīgi, lai nokļūtu apkaimes īpašumos.

“Tā ir daļa no mūsu zemes. Nesam rakstījuši iesniegumu, lai šo ceļu pārņem pašvaldība. Paši esam rakuši, tīrījuši grāvjus, likuši caurtekas,” uzsvēra “Puriņu” saimnieks Guntars, kurš sacīto pierādīja, uzrādot iepriekšējā gadsimta 90. gados izdoto “Puriņu” zemesgrāmatu. Dokumentā šis ceļš skaidri iezīmēts kā privātīpašuma daļa, servitūts uz īpašumiem. Zemesgrāmatā nekur nefigurē, ka tas ir pašvaldības ceļš, ka pašvaldībai uz to ir kādas īpašumtiesības.

Pirms vairākiem gadiem uz ceļa savu kārtību uzspieda pašvaldība, sacīja sašutuši iedzīvotāji. Vietvara nosauca ceļu par pašvaldības inženierbūvi, kas nozīmē, ka zeme zem ceļa aizvien ir apkaimes iedzīvotāju, bet uzbērtā ceļa virskārta – pašvaldības. Būtībā pašvaldība pievāca ceļu sev, iekļaujot to savā bilancē, sacīja uzklausītie iedzīvotāji.

Vairāk skaties TV3 raidījuma “Bez tabu” sižetā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu