Noskaties Pārkaršanas dēļ slimnīcās nonāk pacienti ar nieru un citu orgānu bojājumiem

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šo trešdien no Latvijas upēm un ezeriem izcelti četri noslīkuši cilvēki, turklāt lielu nelaimi izdevies novērst Ķīšezerā, kur glābēji izglāba kādu bērnu, kurš sāka slīkt. Pieaug arī noslodze mediķiem – pēc pārkaršanas slimnīcās ieved pacientus ar nieru un citu orgānu bojājumiem, vēsta LTV "Dienas ziņas".

Noslīkušie trešdien, 26. jūnijā, izcelti no ūdens Jaunciemā Rīgā, Sēlpils pagastā, Saldus pusē un Salaspilī.

Glābēju pieredze liecina, ka tā parasti ir savu spēju pārvērtēšana. Trešdien Rīgā arī peldvietā, kur dežurē glābēji, aizpeldējis pārāk tālu, sāka slīkt zēns. 

Rīgas pašvaldības policijas Drošības uz ūdens pārvaldes pārstāvis Jānis Skrims aicina nepeldēt tālu no krasta, bet gan uzturēties seklākos ūdeņos.

"Nācās glābt vienu puiku, kurš acīm redzami nevarēja ieņemt šo vertikālo stāvokli, sākās slīkšana. Par laimi, klāt bija glābējs, kurš puiku izglāba. Un ļoti aicinu vecākus nākt līdzi un bērnus pieskatīt," uzsvēra Skrims.

Saules jeb karstuma dūriena sekas parasti izdodas novērst uz vietas. Tomēr karstumu jūt arī slimnīcu neatliekamās palīdzības centros, jo sekas pēc pārkaršanas var būt ļoti nopietnas. Īpaši cilvēkiem gados vai ar hroniskām slimībām.

Var būt "dažādu orgānu mazspējas, primāri tas ir, sākot ar nieru mazspēju, kas ir pirmais, kas cieš. Un tad ķēdes reakcija, kas skar visu organismu, un stāvoklis var kļūt kritisks," stāstīja Stradiņa slimnīcas Neatliekamās medicīnas centra vadītājs Roberts Fūrmanis.

Vairāk skaties LTV "Dienas ziņu" sižetā

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu