Valsts darba inspekcija pabeigusi izmeklēšanu par Rīgas Zoodārzā notikušo nelaimes gadījumu (1)

TVNET/LETA
Rīgas Zoodārza apmeklētāji.
Rīgas Zoodārza apmeklētāji. Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušā gada nogalē Rīgas Zooloģiskā dārza kamieļu aplokā notikušais nelaimes gadījums, kur gāja bojā dzīvnieku kopējs, saistīts ar trūkumiem darba risku novērtēšanā, secinājusi Valsts darba inspekcija (VDI).

Rīgas reģionālās VDI vadītāja, galvenā valsts inspektore Baiba Šilberga informēja, ka inspekcija 14.jūnijā noslēdza nelaimes gadījuma darbā izmeklēšanu un izdeva aktu par nelaimes gadījumu darbā.

Izmeklēšanas komisija secināja, ka darbā notikušā nelaimes gadījuma cēlonis bija trūkumi darba vides risku novērtēšana, proti, netika apzināti un novērtēti visi pastāvošie riski un noteikta to bīstamības pakāpe atbilstoši faktiskajiem apstākļiem, un līdz ar to arī secīgi netika veikta bojāgājušā darbinieka atbilstoša apmācība vai instruēšana.

Pērn 28.decembrī Rīgas Zooloģiskajā dārzā kamieļu aplokā letāli tika ievainots dzīvnieku kopējs. Sākotnējā izpēte liecina, ka negadījums noticis dzīvnieku apkopes laikā. Atbilstoši iekšējās kārtības un drošības noteikumiem pirms ieiešanas aplokā kamieļi tiek atdalīti boksos. Taču negadījuma brīdī šis noteikums neesot ticis ievērots - patlaban vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ kamieļu tēviņš nav bijis atdalīts un uzbrucis kopējam.

Bojāgājušais dzīvnieku kopējs Zooloģiskajā dārzā strādājis jau vairākus gadus un vienmēr esot pildījis savus pienākumus atbildīgi.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu