VIDEO Autokatastrofas Blīdenes pusē: kur palikuši lielie plāni pārbūvēt galvenos autoceļus? (23)

TVNET Auto
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Šī bijusi melna nedēļa uz Latvijas autoceļiem – uz Liepājas šosejas notika trīs avārijas, kurās dzīvību zaudēja seši cilvēki. Satiksmes drošība ilgstoši bijis sāpīgs temats Latvijā, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

2020. gada jūnijā Autoceļu padomē Satiksmes ministrija un uzņēmums Latvijas Valsts ceļi ieskicēja vērienīgas valsts galveno autoceļu pārbūves ieceres. Pamata doma, ka līdz 2040. gadam attiecīgā infrastruktūra būs ātrgaitas šosejas ar četrām joslām, atļauto ātrumu 130 km/h un Liepāju, Daugavpili vai jebkuru citu reģionālo attīstības centru būtu iespējams sasniegt divu stundu laikā. Jau tolaik lēsts, ka runa par miljardos mērāmām investīcijām, un tās vēl bija tā laika cenas, pirms milzu inflācijas.

Nu jau pagājuši četri gadi kopš šīm izziņotajām grandiozajām iecerēm, kā pēc būtības restartēt valsts galveno autoceļu infrastruktūru. Šajā laikā attiecīgajā jomā gan tā īsti uz priekšu pavirzījušies neesam.

Latvijas Valsts ceļi klāsta, ka papīri tiekot kārtoti Rīgas apvedceļa pārbūvei, gatavi ietekmes uz vidi novērtējumi, bet tur par turpmāku virzību skaidrības nav, šosejas uz reģionālajiem centriem vispār noliktas tālākā atvilktnē. Iemesls gaužs un gaužām vienkāršs – nav naudas.

Plašāk "TV3 Ziņas" sižetā!

Nepalaid garām!
Uz augšu