Krievija Vovčanskā varētu būt zaudējusi veselu desantnieku brigādi (24)

TVNET/LETA/UNIAN
Foto: AP/Scanpix

Krievijas karaspēks Harkivas apgabala Vovčanskā, iespējams, zaudējis veselu gaisa desanta brigādi, vēsta žurnāls "Forbes".

"Krievijas uz Uzvaras dienu izvērstais uzbrukums Krievijas karaspēkam pārvērties par asinspirti," teikts publikācijā.

Uzbrukuma mērķis, iespējams, bija ieņemt plašu un dziļu teritorijas posmu, lai nogādātu tuvāk Harkivai smago artilēriju vai pat dotos uz pašu pilsētu.

"Nekas no tā nenotika. Pāris nedēļas pēc ofensīvas sākuma 9.maijā aptuveni 30 000 Krievijas karavīru bija iestiguši Vovčanskas pilsētā, kas atrodas tikai dažus kilometrus uz dienvidiem no robežas," raksta izdevums.

Krievijas 83.gaisa desanta brigāde, visticamāk, atkāpās no Vovčanskas pēc trīs nedēļas ilgušās un dārgi maksājušās izvietošanas - lai atjaunotu kaujas spējas lielā upuru un karot atteikušos karavīru skaita dēļ.

"Ja tas apstiprināsies, tas būs nopietns zaudējums jaunajam Krievijas ziemeļu karaspēka grupējumam, kurā ietilpst aptuveni septiņi pulki un brigādes. Un Krievijas zaudējumi Vovčanskā varētu kļūt daudz lielāki, jo visa bataljona izdzīvojušie – un tie ir simtiem karavīru – ir iesprostoti ķīmiskajā rūpnīcā Vovčanskas centrā," teikts rakstā.

83.gaisa desanta brigāde ir vai bija elites vienība. Pavasarī šī brigāde piedalījās kaujās par Časivjaru.

"Kad Uzvaras dienas ofensīva Vovčanskā apstājās, Krievijas pavēlniecība pavēlēja 83.gaisa desanta brigādei doties uz ziemeļiem un atjaunot ziemeļu karaspēka grupējumu," teikts "Forbes" publikācijā.

Vovčanskā turpinās kaujas, situācija ir mainīga, bloķētajiem okupantiem ir jāpadodas vai jāmirst, paziņoja Harkivas operatīvās grupas pārstāvis Vitālijs Sarancevs.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu