ŅEM VĒRĀ Brīvdienās iespējami traucējumi VID informācijas sistēmā

TVNET/LETA
Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Saistībā ar plānotiem sistēmu uzturēšanas darbiem no sestdienas, 29.jūnija, plkst. 7 līdz svētdienas, 30.jūnija, plkst. 13 var būt traucēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) informācijas sistēmu darbība, informēja VID pārstāvji.

Var tikt traucēta VID elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS), tostarp Elektroniskās muitas datu apstrādes sistēmas (EMDAS), Akcīzes preču pārvietošanas un kontroles sistēmas (EMCS) un Integrētā tarifa vadības sistēmas (ITVS) darbība.

Tādēļ VID aicina pēc iespējas plānot darbu tā, lai minētās sistēmas varētu izmantot pirms vai pēc tehnisko darbu veikšanas no VID puses.

Ja neizdodas pieslēgties EMDAS, VID lūdz uzgaidīt un pēc brīža mēģināt vēlreiz. Ja arī tad neizdodas pieslēgties sistēmai un tiešām nav iespējams uzgaidīt, var izmantot atkāpšanās režīmu. Atkāpšanās režīmā izmantojamās veidlapas ir pieejamas VID tīmekļvietnes sadaļā "Muita / Elektroniskā muitas datu apstrādes sistēma (EMDAS) / Veidlapas".

Tomēr, tā kā deklarāciju noformēšana papīra formātā prasa ilgāku laiku, VID aicina, ja iespējams, neveikt muitas formalitāšu kārtošanu sistēmu darbības pārtraukuma laikā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu