Šolcs pārmet transporta ministram neautorizētas vienošanās slēgšanu ar Ķīnu

LETA/AFP
Vācijas kanclers Olafs Šolcs
Vācijas kanclers Olafs Šolcs Foto: Ekrānuzņēmums no video

Izceļoties kārtējām domstarpībām valdošajā koalīcijā, Vācijas kanclers Olafs Šolcs piektdien pārmetis transporta ministram Folkeram Visingam patvaļīgu vienošanās slēgšanu ar Ķīnu.

Visings, kas pārstāv liberālo Brīvo demokrātu partiju (FDP), trešdien parakstīja nodomu protokolu par "pārrobežu datu pārvadi" ar Ķīnas Kibertelpas pārvaldi (CAC).

Lai gan atklātībā līdz šim maz kas zināms par vienošanās saturu, ministrija paziņojusi, ka tas esot nākamais solis pēc sadarbības līguma ar Ķīnu, ko Šolcs savas vizītes laikā aprīlī noslēdza par autonomās braukšanas tehnoloģijām.

Taču Eiropadomes kuluāros Briselē Šolcs, kurš pārstāv sociāldemokrātus (SPD), atzinis, ka vienošanās nav saskaņota ar valdību.

Transporta ministrijas pārstāvis kārtējās preses konferences laikā piektdien atteicās komentēt iespējamo konfliktu, apgalvojot, ka tā esot "valdības iekšējā lieta".

Tikmēr vācu lietišķais laikraksts "Handelsblatt" vēsta, ka neapmierinātību ar situāciju paudušas Ārlietu, Iekšlietu un Ekonomikas ministrijas.

Šolca publiskie pārmetumi Visingam ir kārtējais piemērs, kad domstarpības koalīcijā, ko veido SPD, FDP un zaļie, nonāk atklātībā.

Šobrīd starp partijām valda asas domstarpības par 2025.gada budžetu.

Valdošajā koalīcijā esošo partiju vājais sniegums jūnijā notikušajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās vēl vairāk pasliktinājis iekšējo gaisotni valdībā.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu