Piektdien Latvijā auto avārijās cietuši 27 cilvēki

TVNET/LETA
Foto: Schutterstock.com

Pagājušajā diennaktī ceļu satiksmes negadījumos Latvijā cietuši 27 cilvēki, kas ir vairāk nekā vidēji ikdienā, liecina Valsts policijas (VP) apkopotie dati.

Pagājušajā diennaktī valstī reģistrēti 152 ceļu satiksmes negadījumi, tajos cietušas 27 personas, no kurām viena gājusi bojā. Lielākā daļa negadījumu ar cietušajiem bijusi Rīgas reģionā - 14. Tajos cietuši 15 cilvēki.

Mazākā daļa no negadījumos cietušajiem bijusi mazāk aizsargāti ceļu satiksmes dalībnieki. Proti, traumas avārijās guvuši pieci elektrisko skrejriteņu vadītāji, četri velosipēdisti un trīs gājēji. No tiem lielākā daļa cietušo bijusi galvaspilsētā un apkārtnē - četri elektrisko skrejriteņu vadītāji, divi gājēji un velosipēdists.

Kā ziņots, piektdien Tukuma novada Tumes pagastā, uz autoceļa A10, notika ceļu satiksmes negadījums, kurā bija iesaistīti trīs kravas automobiļi. Saskaņā ar jaunāko informāciju VP atklāj, ka viens aiz otra braucoši kravas automobiļi sadūrās, pēc kā viens no transportlīdzekļiem ieslīdēja grāvī, savukārt otrs no tiem frontāli sadūrās ar kādu citu pretim braucošo kravas automašīnu, pēc kā transportlīdzeklis aizdegās.

Ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudēja viens no kravas automašīnu vadītājiem - kāds 1960.gadā dzimis vīrietis.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess un tiek noskaidroti notikušā apstākļi.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests informē, ka notikuma vietā dega divas smagās automašīnas, lopbarība un sausā zāle 130 kvadrātmetru platībā. No vienas automašīnas ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot hidrauliskos instrumentus, atbrīvoja cilvēku, kuram konstatēta nāve. Notikuma vietā notika arī degvielas noplūde, kas likvidēta.

Nepalaid garām!
Uz augšu