Traģēdija Klaipēdā: Bojā gājis vīrietis, kurš mēģināja glābt divas jūrā slīkstošas meitenes

TVNET
Papildināts 12:39, 29. jūnijs, 2024
Klaipēdas pludmale. Ilustratīvs attēls
Klaipēdas pludmale. Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Sestdienas, 29.jūnija, rītā Lietuvas ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Klaipēdas pludmali, kur viņiem ziņots par jūrā slīkstošām meitenēm un vīrieti, kas mēģina viņas glābt. Glābēji, kas ieradās notikuma vietā, izvilka meitenes no bangojošās jūras. Viņas tika izglābtas, taču vīrieti, kurš atrasts nedaudz vēlāk, vairs neizdevās atdzīvināt.

Par notikušo ziņots arī Klaipēdas pludmales “Facebook” kontā. “Šorīt ap pulksten 8.15 jūrā sāka slīkt divas meitenes vecumā no 12 līdz 13 gadiem, kuras bija atnākušas uz pludmali peldēties bez pieaugušajiem! Kāds vīrietis, kurš atpūtās pie jūras, metās slīkstošos bērnus glābt.

Apmēram plkst. 8.30 vīrietis pazuda zem ūdens. Meitenes no ūdens izvilka ugunsdzēsēji – glābēji, kuri ap plkst.9.10 ar ūdens motociklu devās meklēt arī pazudušo vīrieti un izvilka viņa ķermeni krastā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi konstatēja vīrieša nāvi.

Klaipēdas pludmalē pašlaik ir spēcīgas straumes, tādēļ glābšanas dienests aicina nepārvērtēt savus spēkus un būt ļoti uzmanīgiem.

“Vecāki, neļaujiet saviem bērniem peldēties pludmalē vieniem! Jūs riskējat ne tikai ar savu bērnu dzīvībām, bet arī ar apkārtējo dzīvībām, kā to pierāda šis sāpīgais gadījums. Pēdējo divu dienu laikā ir izglābti vēl 4 bērni vecumā no 10 līdz 16 gadiem,”

vēstīts Klaipēdas pludmales “Facebook” profilā.

Vīrietis, kurš gāja bojā, glābjot slīkstošās meitenes, glābējiem bija zināms – viņš bieži manīts vingrojam pludmalē.

“Šis vīrietis bija mums visiem zināms sportists. Katru rītu. Viņš ieradās gan ziemā, gan vasarā. No rītiem viņš nāca uz treniņu, lai paskrietu un peldētos jūrā,” 

par sestdienas rītā bojāgājušo portālam LRT.lt sacīja Klaipēdas glābēju vadītājs Aleksandrs Siaki.

Foto: www.lrt.lt

Kad meitenes sāka slīkt, pludmalē vēl nebija citu cilvēku, un līdz glābēju darba dienas sākumam bija palikusi mazāk nekā stunda.

Vīrieti meklēja arī Lietuvas armijas helikopters, kā arī plkst.9. darbu sākušie ostas pilsētas glābēji, kuriem galu galā izdevās atrast pazudušā vīrieša līķi un nogādāt to krastā.

Viena no slīkušajām un izglābtajām meitenēm vēlāk nogādāta slimnīcā. Bērniem līdz 14 gadu vecumam Klaipēdas pludmalē ir aizliegts sauļoties un peldēties bez pieaugušo uzraudzības.

Sestdien Baltijas jūras ūdens temperatūra pie Klaipēdas sasniedz 19 grādus, bet gaisa temperatūra ir ap 20 vai 21 grādu.

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu