Diskusija "Kā veicināt viedokļu daudzveidību, ja nepatīkami viedokļi netiek pieņemti?" (1)

Diskusija – 5. jūlijā
TVNET
TVNET GRUPAS galvenais redaktors Toms Ostrovskis
TVNET GRUPAS galvenais redaktors Toms Ostrovskis Foto: TVNET GRUPA

Desmitajā sarunu festivālā "Lampa", kas 5.jūlijā un 6.jūlijā notiks Cēsīs, 62 norises vietās būs vairāk nekā 340 pasākumi. Viena no diskusijām būs veltīta viedokļu daudzveidībai, un tajā piedalīsies arī TVNET GRUPAS galvenais redaktors Toms Ostrovskis. 

Vai spējam mierīgi spriest par pretrunīgi vērtētiem jautājumiem, ja mūsu pieredzē ir viedokļu vētras, karsti "cepieni", uzbrukumi?

Mūsu sabiedrība un mūsu prasme vai neprasme brīvi, dažādi, atklāti, cieņpilni un zinoši diskutēt, pieņemt atšķirīgus viedokļus, veidot informētu skatu un veicināt izsvērtu lēmumu pieņemšanu. Vai krīze, karš, nedrošība ir iemesls, lai atteiktos no demokrātiskām brīvībām?

Diskusiju "Kā veicināt viedokļu daudzveidību, ja nepatīkami viedokļi netiek pieņemti?" rosina sabiedrisko mediju ombuds, tajā piedalīsies sabiedrisko mediju, Latvijas Žurnālistu asociācijas, RE:Baltica, TVNET pārstāvji, analizējot piemērus un meklējot veidus, kā neizslēgt no publiskās diskusijas tematus, avotus, problēmjautājumus, perspektīvas.

Diskusiju vadīs Kristaps Feldmanis, Latvijas Radio ziņu dienesta raidījuma "Labrīt!" vadītājs. Diskusijā piedalīsies:

  • Anita Brauna, Latvijas Radio galvenā redaktore
  • Evita Puriņa, žurnāliste, "Re:Check" redaktore
  • Sigita Roķe, Latvijas Televīzijas galvenā redaktore
  • Toms Ostrovskis, TVNET GRUPAS galvenais redaktors
  • Anda Rožukalne, Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes profesore un Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas mediju ombuds.

Diskusiju būs iespējams vērot klātienē 5. jūlijā 20:00-21:00 uz skatuves "SPULDZE".

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu