Diskusija "Vai Latvijas informatīvajā telpā jāskan krievu valodai?" (5)

Diskusija - 5. jūlijā
TVNET
Ērika Staškeviča, RUS TVNET galvenā redaktore
Ērika Staškeviča, RUS TVNET galvenā redaktore Foto: TVNET GRUPA

Desmitajā sarunu festivālā "Lampa", kas 5.jūlijā un 6.jūlijā notiks Cēsīs, 62 norises vietās būs vairāk nekā 340 pasākumi. Viens no tiem, diskusija "Vai Latvijas informatīvajā telpā jāskan krievu valodai?", notiks 5. jūlijā 14:30 uz skatuves "DOTS".

Krievijas asiņainais karš Ukrainā ir mudinājis Latvijas sabiedrību pārvērtēt savu attieksmi pret krievu kultūras un valodas lomu mūsu vidē, izglītībā un valodas telpā. Lai arī kopumā virkne soļu, kas sperti šajā jomā, vairumā sabiedrības atbalstīti, ir jautājumi, kas raisa asas diskusijas. Viens no tiem ir plašsaziņas līdzekļu, kas vēsta krievu valodā, loma, un jo īpaši - mazākumtautībām domāta satura veidošana sabiedriskajos medijos.

Gan tie, kas atbalsta atteikšanos no satura krievu valodā, gan tie, kas iestājas pret, kā vienu no galvenajiem argumentiem izmanto valsts drošību.

Kā mums uzrunāt dažādas Latvijas sabiedrības daļas laikos, kad Krievijas hibrīduzbrukumi tikai pastiprinās? Kā nodrošināt vienotu un vienlaikus mazākumtautību valodās runājošas mediju telpas pastāvēšanu? Uz šiem un citiem jautājumiem plānots atbildēt diskusijas laikā.

Pasākums latviešu valodā.

Diskusiju rīko Baltijas Mediju izcilības centrs un vada centra izpilddirektore Gunta Sloga.

Diskusijā piedalās:

  • žurnālists Aleksejs Dunda
  • RUS TVNET galvenā redaktore un TVNET GRUPAS satura projektu vadītāja Ērika Staškeviča
  • žurnālists Andrejs Titovs
  • Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra vadītāja Dana Bjorka
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu